Konica Minolta tæt på ekskluderet forhandler

Konica Minoltas egen økonomidirektør sad selv med i AM-IT Partners bestyrelse, mens påstået svindel stod på.

Konica Minolta var ganske tæt på begivenhedernes centrum hos sin nu forhenværende forhandler i Østjylland. Siden maj har Konica Minoltas økonomidirektør Søren Lau Jensen været en del af bestyrelsen hos selskabet bag forhandleren i Horsens og Århus, AMIT Partner.

Dermed har kopiproducenten i et halvt år delt bestyrelsesbord med Lars-Bo Midtgaard og Claus Andersen - de to direktører bag firmaet, som Konica Minolta for nylig smed ud med brask og bram.

Faktisk var det Konica Minolta selv, der ønskede at have en ledende medarbejder i AMIT Partners bestyrelse, forklarer Konica Minoltas administrerende direktør Martin Rahbek.

»Vi vil gerne sidde i vores partners bestyrelse for at give sparring, Det syntes jeg var en god ide, så vi kan vejlede bestyrelsen i den rette retning,« siger Martin Rahbek.

Økonomidirektøren har siddet i AM-IT Partners bestyrelse siden maj, da der ifølge Martin Rahbek blev en ledig plads hos den lokale partner.

Holdt i uvidenhed
Foruden at sidde i bestyrelsen for AM-IT Partner er forhandleren ligesom andre Konica Minolta-partnere blevet vendt og drejet i Konica Minoltas kvartalsvise partnerauditeringer.

Auditeringerne gennemføres for at afsløre netop den type af svindel, som Martin Rahbek nu har anklaget partneren for at have stået bag de sidste to år.

»Vi har gennemgået forretningsmetoder og -modeller og revisorpåtegninger. Vi har næsten ikke kunne komme tætter på partneren,« siger han.

Martin Rahbek fortæller, at AM-IT Partner først fik hans alarmklokker til at ringe midt i november.

»Vi havde ikke nogen mistanke, men bestyrelsen har været holdt udenfor af ejerne,« siger Martin Rahbek.

Konica Minolta-direktøren mener, at det er normal kanalpraksis, at en producent sidder med hos partnernes bestyrelser.

»Jeg synes, det er normalt, fordi det sker frivilligt,« forklarer Martin Rahbek.

Foruden AM-IT Partner er Konica Minolta også med i bestyrelsen hos sin forhandler i Aalborg, Art of Print Solutions, men understreger, at han ikke har travlt med at tage plads i bestyrelserne.

»Vi vil ikke mase os ind i bestyrelserne, men noget vi gør, fordi partnernes syntes det er en god ide,« siger Martin Rahbek.

Det har ikke været muligt for CRN at få en kommentar fra Lars-Bo Midtgaard eller Claus Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere