Sydkorea har verdens bredeste bredbånd

100 Mbit er en realitet for de fleste husholdninger i Sydkorea. Her måles fremskridtet i gigabit.

Bredbånd med 100 mbit er ikke en fremtidsvision i Sydkorea – det er nutid. Det er ikke uden grund, at Sydkorea kaldes for verdens førende bredbåndsnation. Stort set alle private husholdninger har installeret bredbånd og det er hurtigt – rigtig hurtigt. Det er helt almindeligt med en 100 mbit fiber-forbindelse ud til nettet og prisen skræmmer ikke nogen – det koster typisk mellem 120 og 130 kroner om måneden. Der skal dog betales lidt mere, hvis man ønsker garanteret båndbredde.

Den sydkoreanske bredbånds-eksplosion er sket i de sidste ti-tolv år og falder sammen med den enorme popularitet, som onlinespil har fået i det sydøstasiatiske lande. Spil som Starcraft har udviklet sig til en hel folkesport med turneringer, der transmitteres live i fjernsynet. Det kræver selvfølgelig også en hurtig forbindelse derhjemme hvis man vil være topscorer i Starcraft – og spillet har dermed været med til at skabe det sydkoreanske bredbåndsboom.

Og landet har også store ambitioner for fremtiden.

Allerede i 2012 skal private husholdninger i Sydkorea forsynes med gigabit-internet. Regeringen indrømmer dog, at man ikke kan levere internet med 1 gigabit/s til hele landet. I de landlige områder må man nøjes med langsommere forbindelser. Men husstande i de store byer skal forsynes med de superhurtige forbindelser.

En af hemmelighederne bag det sydkoreanske bredbåndsboom er, at det er et forholdsvis lille, tætbefolket land. Med en befolkningstæthed på 491 indbyggere pr. m2 sammenlignet med 127 indbyggere pr. m2 i Danmark er tætheden altså næsten fire gange større i Sydkorea end i Danmark, hvilket også gør det lettere at forsyne nationen med bredbånd.

Sydkorea er lidt mere end dobbelt så stor som Danmark, men befolkningen er næsten ti gange større – og næsten halvdelen af de 48 millioner indbyggere bor i hovedstaden Seoul og dens forstæder.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere