Boom i antallet af it-konsulenter

Over de seneste syv år er der skabt et rekord-højt antal fuldtidsjobs inden for it-konsulent-bistand, i alt 15.000 stillinger. Det viser en ny undersøgelse lavet af HK og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Der er gang i it-branchens hjul, og det smitter af på beskæftigelsen. Dog primært for dem, der kan kalde sig it-konsulenter. I andet kvartal af 2006 var 41.800 mennesker ansat i fuldtidsstillinger inden for konsulentvirksomhed, og det er et historisk højt tal.

I samarbejde med Arbejderbevægelsens Erhervsråd har HK netop offentliggjort de nyeste beskæftigelsestal. Men lige så positive som tallene er for it-konsulenterne, lige så negative er de, når de gælder it-industrien og it-engroshandel. Her er der over de seneste syv år forsvundet godt 13.000 jobs.

Karin Retvig, it-politisk ordfører hos HK siger, at de store ændringer skaber et stort behov for efteruddannelse af de allerede ansatte. I stedet for at satse på udenlandsk arbejdskraft via green card-ordninger mener hun, at der skal sættes mere fokus på at gøre den nuværende, danske arbejdsstyrke dygtigere og mere fleksibel. Det siger hun i dag til Ritzau.

Forklaringen på forskydningerne i beskæftigelsesudviklingen kan være, at 3.000 medarbejdere hos giganten IBM har flyttet såkaldt branchekode fra »engroshandel med computere og it-udstyr« til »databehandling«.
Det skriver HK og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i deres rapport.

Desuden fremgår det af rapporten, at 95 procent af stigningen i konsulent-jobs skyldes stor fremgang for den del af it-branchen, der beskæftiger sig med data-behandling og kosulentbistand i forbindelse med software.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere