Robuste bærbare rykker

Niche-markedet for ultra-robuste notebooks nyder godt af høje avancer og mindre hektisk konkurrence. Men markedet er kun så småt ved at komme i gang.

Hos pc-producenten og distributøren Blue Line i Århus er ultra-robuste bærbare blevet udnævnt til nøgle-produkter. Endnu er salgssucces'en lidt skrøbelig, men to store, internationale ordrer, der har været langt tid under vejes, vil snart kunne cementere, hvor sund en forretning de solide maskiner også kan være.

»Den øgede interesse for robuste bærbare hænger blandt andet sammen med, at de store virksomheder er begyndt at investere igen. Kunderne er atter klar til at sætte penge i proces-optimeringer,« siger Niels Erik Petersen, direktør for Blue Line

Det er navnlig større virksomheder med mobile service-operatører, der er interessante ud fra et proces optimerings-synspunkt.

»De største sager, vi har, handler alle om, at virksomheden vil have klient-hardwaren skubbet helt ud i de yderste led af produktionen, helt ud til forreste mand i marken. Serviceteknikeren, der er ude og tilse eller reparere installationer i marken, kan ofte have gavn af at have en pc lige ved hånden. Men en normal bærbar kan ikke holde til regn og slud - og slet ikke at blive håndteret på samme måde som det øvrige håndværk-værktøj. Derfor har klienten, hvad enten det er en bærbar pc eller en pda hidtil kun været at finde i servicefolkenes biler. En ultra-robust pc kan holde til, at man tager den ud af dockingstationen i bilen og med hen til reparationsområdet,« siger Niels Erik Pedersen.

Blue Line er i gang med at lukke en sag hvor 900 service-medarbejdere skal udstyres med ultra-robuste notebooks. Kunden er et dansk-baseret selskab med aktiviteter indenfor bygnings-service og vedligehold og det dækker det meste af Europa.

Mens Blue Line-direktøren er optimist på vegne af det robuste-marked, så er der noget mere skepsis hos BCP i Hillerød.
Selskabet, der lige som Blue Line måtte gennem en konkurs for tre år siden, har også satset en del af forretningen på netop det robuste marked.

»De begynder måske så småt at komme i gang, men det er ikke et marked, der er vildt oppe at køre endnu,« siger BCP's direktør og ejer, Bent Clausen.

Mens Blue Line både fremstiller sine egne robuste pc'er og har et enkelt agentur, nemlig Getac, satser BCP med agenturet på et andet af de store producenter af robuste bærbare, Itronix.

Bent Clausen har langt fra lagt alle sine æg i robustheds-kurven, men han vurderer, at det endnu mest er på de mindre niche-områder, at man vil kunne gøre sig gældende med de solide maskiner.

»Forsvaret har jo lagt sig fast på kun at handle med HP og Dell. Der er selvfølgelig andre, der er begyndt at kigge på det her, men man trænger kun rigtigt igennem, når man kan tale om det forbrug af mandetimer der går til, når serviceteknikerens hardware går ned,« siger han.

Netop serviceteknikerens hårdhændede brug af en bærbare burde være det bedste salgsargument for ultra-robuste, men ifølge Bent Clausen kommer man som sælger af robust it ofte op imod det argument, at kunden klarer alle problemer ved at blot at købe ekstra stort ind af normal,
skrøbelig hardware.

»De har ekstra maskiner liggende klar med software og det hele. Når servicemontøren taber sin bærbare får han bare en ny. Derfor skal man ind og argumentere for, hvor meget der kan spares i mandetimer, hvis hardwaren ikke går i stykker. Og når man regner ud, hvad mandetimerne koster, ser regnestykket ofte positivt ud for den dyre men robuste computer. Og når først kunderne fatter det, så er interessen meget stor,« siger Bent Clausen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere