Intel afviser billigere chips til ultrabooks

Intel kæmper for at få prisen på ultrabooks ned, men vil ikke selv sænke sine chip-priser.

Hos Intel har man meget store forventninger til det nye ultrabook-koncept med meget tynde, lette og billige mobile computere. I et interview med Reuters siger Intels Asien-chef Navin Shenoy, at ultrabooks forventes at udgøre 40 procent af pc-markedet mod slutningen af 2012. Det er et meget ambitiøst mål, for de første ultrabooks er kun lige kommet på markedet.

Hvis målet skal blive til realitet, kræver det at prisen for de ultratynde computere kommer ned. Intel har selv sat som mål at ultrabooks ikke må koste mere end 1.000 dollar, men analytikere mener at prisen skal ned på 699 dollar, hvilket er samme niveau som mainstream-notebooks.

Den billigste ultrabook - Asus S3 - koster indtil videre 899 dollar, mens Acer forlanger 999 dollar for sin billigste model.

Navin Shenoy mener at det vil tage tid at komme ned på 699 dollar.

"På et tidspunkt vil du nå frem til denne pris, men det kan ikke ske fra den ene dag til den anden. Det tager tid at få udviklet prisen ned," siger han til Reuters.

En stor del af prisen for en ultrabook går til Intels processorer og chipsæt, og producenterne har derfor forlangt at Intel skal sænke sine chip-priser med op til 50 procent. Men det afviser Intel.

"Der skal arbejdes i hele økosystemet. Selv hvis vi forærer vores chips væk, kan vi ikke ramme den ønskede pris medmindre vi samarbejder med resten af branchen," siger Shenoy.

Et af forslagene er at udskifte aluminiums-kabinettet i de nuværende ultrabooks med et billigere materiale.

Han tilføjer at ultrabook-segmentet ikke bliver påvirket af de aktuelle oversvømmelser i Thailand, der har ramt en stor del af verdens harddisk-produktion. Ultrabooks bruger Flash-baserede SSD'er og ikke mekaniske harddiske, og her sker produktionen i andre lande end Thailand.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningen
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.