Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Intel afviser billigere chips til ultrabooks

Intel kæmper for at få prisen på ultrabooks ned, men vil ikke selv sænke sine chip-priser.

Hos Intel har man meget store forventninger til det nye ultrabook-koncept med meget tynde, lette og billige mobile computere. I et interview med Reuters siger Intels Asien-chef Navin Shenoy, at ultrabooks forventes at udgøre 40 procent af pc-markedet mod slutningen af 2012. Det er et meget ambitiøst mål, for de første ultrabooks er kun lige kommet på markedet.

Hvis målet skal blive til realitet, kræver det at prisen for de ultratynde computere kommer ned. Intel har selv sat som mål at ultrabooks ikke må koste mere end 1.000 dollar, men analytikere mener at prisen skal ned på 699 dollar, hvilket er samme niveau som mainstream-notebooks.

Den billigste ultrabook - Asus S3 - koster indtil videre 899 dollar, mens Acer forlanger 999 dollar for sin billigste model.

Navin Shenoy mener at det vil tage tid at komme ned på 699 dollar.

"På et tidspunkt vil du nå frem til denne pris, men det kan ikke ske fra den ene dag til den anden. Det tager tid at få udviklet prisen ned," siger han til Reuters.

En stor del af prisen for en ultrabook går til Intels processorer og chipsæt, og producenterne har derfor forlangt at Intel skal sænke sine chip-priser med op til 50 procent. Men det afviser Intel.

"Der skal arbejdes i hele økosystemet. Selv hvis vi forærer vores chips væk, kan vi ikke ramme den ønskede pris medmindre vi samarbejder med resten af branchen," siger Shenoy.

Et af forslagene er at udskifte aluminiums-kabinettet i de nuværende ultrabooks med et billigere materiale.

Han tilføjer at ultrabook-segmentet ikke bliver påvirket af de aktuelle oversvømmelser i Thailand, der har ramt en stor del af verdens harddisk-produktion. Ultrabooks bruger Flash-baserede SSD'er og ikke mekaniske harddiske, og her sker produktionen i andre lande end Thailand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere