Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Nu kan virksomheder udvikle deres egne Kinect-applikationer

Microsoft frigiver snart en kommerciel version af sit Kinect-SDK.

I denne uge er det et år siden, at Microsoft lancerede sin bevægelsesstyring til Xbox 360 - Kinect - under stor fanfare. I den anledning har Microsoft annonceret et kommercielt udviklerværktøj til Kinect, der skulle være klar i begyndelsen af det nye år. Dermed kan virksomheder udvikle deres egne applikationer til Kinect-platformen.

Der findes allerede et Kinect SDK (Software Developer Kit) til hobbyprogrammører og i løbet af det sidste år er der udviklet tusindvis af kreative applikationer til Kinect. Dette SDK er forbeholdt ikke-kommerciel brug.

Nu kommer så en kommerciel version af SDK'et. Microsoft fortæller at det kommercielle pilotprogram allerede har modtaget 200 ansøgninger fra virksomheder i 20 lande, som ønsker at udvikle til Kinect.

Blandt ansøgerne er Toyota, forlaget Houghton Mifflin Harcourt og reklamebureauet Razorfish.

Der er mange interessante Kinect-projekter på tegnebrættet. Razorfish vil bruge Kinect i en slags digitale omklædningsrum, hvor man kan få scannet sin krop for at prøve tøj på sin virtuelle model.

En anden mulighed kunne være en bankautomat, hvor man kan vinke med hånden for at aktivere menuen.

Kinect er blevet optaget i Guinness' Rekordbog som det hurtigst sælgende produkt inden for forbruger-elektronik nogensinde. I marts fortalte Microsoft at man havde solgt 10 millioner eksemplarer af Kinect.

Microsoft prøvede i starten at begrænse uofficielle "hacks", men ændrede hurtigt kurs og gjorde alt for at få hobbyprogrammører til at lave deres egne modifikationer af Kinect.

Den kommercielle udviklerpakke kan få mange tredjeparts-udviklere til at kaste sig over Kinect - i stil med Apple's iOS og Googles Android. Men der findes ikke en App Store til Kinect-applikationer og Microsoft tjener således heller ikke penge på salget af softwaren fra andre udviklere.

I stedet kan andre firmaer integrere Kinect-hardwaren i deres produkter og sælge det i bundles, og Microsoft tjener så penge på salget af Kinect-enheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere