Artikel top billede

Stop for multimedieskat kan kvæle lønpakker

Forhandlere af lønpakker må vinke farvel til en trecifret millionomsætning, hvis regeringens planer om at sløjfe multimedieskatten bliver til virkelighed.

Nyheden om, at regeringen fra nytår vil fjerne den kontroversielle multimedieskat har fået mange positive reaktioner med på vejen. Men for forhandlere flex benefit-pakker kan de varslede lovændringer betyde et alvorligt indhug i omsætningen. Det forudser skatterevisor Niels Sonne fra revisionsfirmaet Deloitte.

»Hvis regeringen for alvor mener, at ekstra multimediegoder som fri telefon, fladskærme og hjemme pc-ordninger skal beskattes, forsvinder en stor del af de nuværende bruttolønsordninger helt af sig selv,« spår Niels Sonne.

I går varslede økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager at multimedieskattens dage, hvis det står til regeringen, er talte. Forslaget er en del af regeringens finanslovsforslag, som først bliver offentliggjort i morgen torsdag. Men allerede nu tegner der sig et klart politisk flertal for en afskaffelse, da både Enhedslisten Liberal Alliance og det tidligere regeringsparti Konservative stiller sig positivt til en afskaffelse af multimedieskatten.

Der foreligger ikke nærmer detaljer om, hvordan de fremtidige skatteregler kommer til at se ud. Men ifølge Niels Sonne vil en fjernelse af multimedieskatten under alle omstændigheder betyde, at frynsegoder, som hjemmepc'er og fri telefon skal beskattes på helt normal vis. Dermed forsvinder den skattefordel, som siden multimedieskattens indførelse i 2010 har fået salget af flex benefit-pakker til at eksplodere.

»Det er interessant, om regeringen helt afskaffer skattefriheden for bruttolønordninger. Men under alle omstændigheder vil udbydere af lønpakker få mindre omsætning, når varer og ydelser, der falder uden for definitionen af arbejdsredskaber fremover skal beskattes,« siger Niels Sonne, som anslår at omkring halvdelen af den nuværende omsætning vil forsvinde.

Går det som Niels Sonne spår står forhandlere som eksempelvis Atea, Flexpay og Comenxa til at miste tilsammen et trecifret millionbeløb i omsætning. Også en producent som Apple vil miste en vigtig adgang til privatforbrugere, som i stor stil har købt Iphones og Mac-computere gennem bruttolønsordninger.

»Da vi fik multimedieskatten eksploderede bruttolønsordninger med Apple-computere og smartphones, som ikke blev beskattet som frynsegode, fordi det faldt ind under multimedieskatten. Så nu vender vi tilbage til en situation, hvor bruttolønsordninger igen kun vil blive brugt til at betale for ting som fri avis og togkort,« siger Niels Sonne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.