Artikel top billede

Webshop-direktør cykler selv ud med varerne - Post Danmark er for dyr

Nystartet webshop sparer 70 kroner og kører selv med pakkerne.

Høje fragtpriser hos Post Danmark har fået nogle webbutikker til at flytte logistik til Sverige og Tyskland, som ComON beskrev forleden.

Men der er andre måder at håndtere høje fragtpriser på.

Webbutikken Blacksnow, der sælger skiudstyr, har droppet Post Danmark og leverer selv varer i København på cykel. Faktisk er det medstifter Christian Harboe, der selv jævnligt må på cyklen.

"Prisen på fragt er høj. Det giver ikke nogen mening at skulle betale 70 kroner for at sende en pakke fem kilometer. Ud fra et miljøhensyn giver det heller ikke mening at lægge pakken ud i en fragtbil, som skal køre fem kilometer," siger Chrisitian Harboe til ComON.

Han kan have sine varer i en rygsæk og cykler typisk ud med dem, hvis kunderne bor i en radius af 10 kilometer fra Københavs centrum.

"I øjeblikket skal jeg af sted cirka hver anden dag. Vi er jo forholdsvis nye, så når vi kommer nogle uger hen, vil jeg tro, at jeg skal af sted en gang om dagen. Op mod jul bliver det sikkert flere gange om dagen," siger Christian Harboe.

Kan det skaleres?

Christian Harboe driver Blacksnow.dk sammen med Lasse Kjær og Martin Schøber. Sidstenævnte tilbringer vinteren i St. Anton i Østrig, hvor han blandt andet tester det skiudstyr og skitøj, som butikken forhandler.

Både Christian og Martin er i gang med videregående uddannelser, og Blacksnow er en nystartet virksomhed, med en beskeden men voksende omsætning.
De faktorer er selvfølgelig medvirkende til, at der stadig kan findes tid i kalenderen til personlige leverancer på to hjul.

Men der kommer vel et tidspunkt, hvor din timeløn bliver for høj til, at det kan betale sig, at du er cykelbud?

"Det er rigtigt nok. Men sådan ser vi ikke på det. Jeg tager det som en fed oplevelse. Der er også fedt at komme ud og snakke med kunderne, hvis der er noget rådgivning, man kan give," siger Christian Harboe.

Idéen med at bringe varer ud selv udsprang af høje fragtpriser, men der er flere årsager til at blive ved med at levere på den facon i hovedstadsområdet. For eksempel at give en så god srevice, at den nystartede biks bliver husket og anbefalet til andre.

"Hvis folk bestiller noget og får det leveret to timer efter, så får de en god oplevelse med vores forretning og husker os måske bedre".

Vi er jo blevet vænnet til, at netordrer leveres dagen efter. Hvad siger kunderne egentlig til, at du nærmest kommer ud med varerne med det samme.

"Jeg ringer som regel ud og siger, at jeg kommer. Andre gange overrasker jeg bare folk. Men jeg har endnu ikke hørt nogle brokke sig over det. Som regel er folk, der bestiller online jo meget utålmodige, så hvis man kan levere til dem inden for samme døgn, synes de bare, at det er rigtig fedt".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere