Igen ulovligt at kopiere lånte cd'er

Nu bliver det igen forbudt at kopiere cd'er og dvd'er, som er har lånt fra venner og på biblioteket. Straframmen for ulovlig kopiering sættes op til fire år, og samtidig overvejer Kulturministeriet at nedsætte afgiften på blanke medier.

Først var det ulovligt, så blev det lovligt, og nu bliver det igen forbudt at kopiere cd'er og dvd-film, man har lånt af venner og på biblioteket. Sådan lyder et nyt udspil fra kulturminister Brian Mikkelsen (K).

Udspillet lægger op til højere straffe for piratkopiering og er en del af en handlingsplan, der skal give bedre vilkår for musiklivet i Danmark.

Kulturministeren vil fortsat lade være lovligt at lave en kopi af ens egne (lovligt erhvervede) cd'er og dvd'er og tage den med til en privat fest, lytte til den på sit arbejde, i bilen og tage den med i sommerhuset.

Det bliver også ved med at være lovligt at hente musik på nettet, hvis ophavsmanden har givet sit samtykke. Brian Mikkelsen ser det gerne mere udbredt at låne musikfiler via bibliotekernes hjemmesider, som det allerede kan lade sig gøre i København i dag.

Desuden er der lyspunkter for både hjemmebrændere og danske butikker, som gerne vil sælge tomme medier til konkurrencedygtige priser. Lovforslaget lægger op til en nedsættelse af blankbåndsafgiften på tomme dvd- og cd-skiver.

Blankbåndsafgiften blev indført for at kunne give en kompensation til kunstnerne for de kopier, danskerne tager af blandt andet bibliotekernes cd'er og dvd-film.

Udspillet indebærer også at straffen for at overtræde de nye regler sættes betragteligt i vejret. Straframmen for ulovlig kopiering bliver sat op fra ét til fire år.

Brian Mikkelsen forventer at fremsætte sine forslag i Folketinget til oktober.

Relevant link

Udkastet til lovforslag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere