De bedste idéer kommer ikke fra dine mest loyale kunder

Ny forskning om brugerdrevet innovation - Du skal ikke lytte for meget til dine kernekunder.

Firmaer bliver i højere og højere grad opfordret til at inddrage kunder i innovationsfasen, så de kan være med til at præge nye produkter og programmer - eller tilpasse de eksisterende.

Nu vender dansk forskning op og ned på, hvordan man skal aktivere folk for at få det bedste ud af deres kreativitet.

Den første opdagelse var, at det slet ikke er hos de mest engagerede kunder, at der er mest brugbart input at hente.

"Vores resultater viser, at forandringer og nye innovationer typisk kommer fra "the Stranger". Det vil sige en person, der kun deltager perifert i det pågældende onnline-fællesskab, men som til gengæld potentielt kan have et stort netværk, der spænder over mange communities," fortæller Lars Frederiksen fra Business and Social Sciences på Aarhus Universitet.


Sådan gør du
Undersøgelsen er lavet med udgangspunkt i firmaet Propellerheads, der laver det meget brugte musikprogram Reason.

Propellerheads har i flere år brugt sit online forum til at samle idéer og forslag til produktudviklinger. Ved at analysere cirka 151.000 beskeder mellem de 8.500 mennesker er forskerne kommet frem til, at der er meget fantasi og innovation at hente blandt løst tilknyttede brugere.

Opdagelsen betyder ikke, at man skal ignorere sin kernebrugere, som ofte bidrager med mange prototyper og idéer. Men deres engagement kan have en ulempe. 

"Lead users kan med tiden blive lidt for konforme med hensyn til, hvilke funktioner og features, de mener, der er den 'rigtige' måde og retning at udvikle et givent produkt på. De perifere brugere lider ikke på samme måde af tunnelsyn, da de typisk kan bidrage med flere perspektiver og viden udefra," uddyber Lars Frederiksen.

Et tip til at få det største udbytte af sine brugere kan være at få mere information om dem, så man kender deres relationer og placering i andre netværk.

Forskerne opfordrer også communitymanagers til at give deres brugere links og henvisninger, og ikke være bange for at sende dem videre til konkurrenter og andre fællesskaber. Det skulle være en måde at undgå "tunnelsynet" på.

Undersøgelsen er lavet sammen med Linus Dahlander fra European School of Management and Technology i Berlin. Undersøgelsen bliver bragt i tidsskriftet "Organization Science". Læs mere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.