Artikel top billede

De bedste idéer kommer ikke fra dine mest loyale kunder

Ny forskning om brugerdrevet innovation - Du skal ikke lytte for meget til dine kernekunder.

Firmaer bliver i højere og højere grad opfordret til at inddrage kunder i innovationsfasen, så de kan være med til at præge nye produkter og programmer - eller tilpasse de eksisterende.

Nu vender dansk forskning op og ned på, hvordan man skal aktivere folk for at få det bedste ud af deres kreativitet.

Den første opdagelse var, at det slet ikke er hos de mest engagerede kunder, at der er mest brugbart input at hente.

"Vores resultater viser, at forandringer og nye innovationer typisk kommer fra "the Stranger". Det vil sige en person, der kun deltager perifert i det pågældende onnline-fællesskab, men som til gengæld potentielt kan have et stort netværk, der spænder over mange communities," fortæller Lars Frederiksen fra Business and Social Sciences på Aarhus Universitet.

Sådan gør du

Undersøgelsen er lavet med udgangspunkt i firmaet Propellerheads, der laver det meget brugte musikprogram Reason.

Propellerheads har i flere år brugt sit online forum til at samle idéer og forslag til produktudviklinger. Ved at analysere cirka 151.000 beskeder mellem de 8.500 mennesker er forskerne kommet frem til, at der er meget fantasi og innovation at hente blandt løst tilknyttede brugere.

Opdagelsen betyder ikke, at man skal ignorere sin kernebrugere, som ofte bidrager med mange prototyper og idéer. Men deres engagement kan have en ulempe. 

"Lead users kan med tiden blive lidt for konforme med hensyn til, hvilke funktioner og features, de mener, der er den 'rigtige' måde og retning at udvikle et givent produkt på. De perifere brugere lider ikke på samme måde af tunnelsyn, da de typisk kan bidrage med flere perspektiver og viden udefra," uddyber Lars Frederiksen.

Et tip til at få det største udbytte af sine brugere kan være at få mere information om dem, så man kender deres relationer og placering i andre netværk.

Forskerne opfordrer også communitymanagers til at give deres brugere links og henvisninger, og ikke være bange for at sende dem videre til konkurrenter og andre fællesskaber. Det skulle være en måde at undgå "tunnelsynet" på.

Undersøgelsen er lavet sammen med Linus Dahlander fra European School of Management and Technology i Berlin. Undersøgelsen bliver bragt i tidsskriftet "Organization Science". Læs mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere