Artikel top billede

Ultrabooks bliver det store trækplaster på CES

Det store Consumer Electronics Show i Las Vegas står helt i ultrabook-computerens tegn.

På tirsdag åbner dørene til den store messe for forbrugerelektronik, Consumer Electronics Show (CES), i spilbyen Las Vegas, og alt tyder på at ultrabook-computeren kommer til at stå i centrum i år. I 2011 var det 3D-fjernsyn og tavlecomputere, der løb med opmærksomheden, men denne gang bliver det altså de ultratynde og lette MacBook Air-kloner.

Der ventes mellem 30 og 50 nye ultrabook-modeller fra Dell, HP, Toshiba, Acer, Asus, Lenovo og flere andre producenter på CES.

Der er næppe de store overraskelser i vente. Intel har allerede fastsat kravene til en ultrabook.

Foruden det tynde og lette kabinet skal en ultrabook kunne starte på få sekunder og køre i lang tid uden opladning - den samme oplevelse, som man kender fra en tavlecomputer. Desuden er det selvfølgelig et krav, at computere med ultrabook-betegnelsen skal bruge Intel-chips.

Den typiske konfiguration vil stadig være en 14-tommers skærm, i5-processor og SSD på 128-256 GB.

Producenterne vil i stedet forsøge at skille sig ud med nye materialer til kabinettet, bedre skærmkvalitet og opløsning samt ikke mindst prisen.

Det er stadig en udfordring. Intel har selv sat som mål at ultrabooks ikke må koste mere end 1.000 dollar, men analytikere mener at prisen skal ned på 699 dollar, hvilket er samme niveau som mainstream-notebooks.

De fleste af de nye ultrabooks på CES forventes at ligge mellem 1.000 og 1.200 dollar, skriver Wired, og det er et problem på et tidspunkt, hvor forbrugerne sidder tungt på sparekronerne.

IHS iSuppli har forudsagt at ultrabooks kommer til at udgøre 43 procent af pc-salget i 2015 (det var kun 2 pct. i 2011), men det kræver at prisen kommer ned.

Samtidig kommer der også nye tavlecomputere på CES og de kan stjæle opmærksomheden.

AMD arbejder på sin egen standard for ultratynde computere, og de første modeller kan blive præsenteret på CES.

"Det bliver først rigtigt spændende når du kombinerer det med software, og Windows 8 vil hjælpe med det," siger analytiker Richard Shim til Wired.

Men Windows 8 kommer først i årets anden halvdel, og det kan betyde at det store gennembrud for ultrabooks først kommer senere.

Windows 8 kommer med en touch-baseret brugerflade - Metro - og Intel mener altså at det vil fungere optimalt på de tynde computere. Det kan dog blive en udfordring hvis prisen skal ned samtidig med at der skal indbygges berøringsfølsomme skærmpaneler.

Mod slutningen af året kommer også de nye ultrabooks med 22nm Ivy Bridge-processor fra Intel og skærme med højere opløsning (op til 2.880 x 1.800 billedpunkter). Batterier med større kapacitet og større SSD-diske skulle også være på trapperne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere