Artikel top billede

Fortsat mangel på harddiske i 2012

Seagate regner dog ikke med at priserne vil stige yderligere.

De voldsomme oversvømmelser i Thailand har sendt harddisk-branchen til tælling og det går kun langsomt med at få produktionen i gang igen. Den seneste prognose fra Seagate lyder at der fortsat vil være mangel på harddiske i 2012.

"Selskabet forventer fortsat at efterspørgslen i antallet af enheder i kalenderåret 2012 vil være større end udbuddet," lyder meldingen fra Seagate ifølge CNET.

Seagate har fået gang i produktionen igen på sine fabrikker i Thailand, men der mangler komponenter fra selskabets underleverandører. Det menes at op mod halvdelen af alle harddiske bliver fremstillet i Thailand.

Situationen er endnu værre hos konkurrenterne Toshiba og Western Digital. Her blev fabrikkerne oversvømmet og det har været nødvendigt at flytte produktionen til andre faciliteter.

Begge har tidligere meldt ud, at deres harddisk-produktion er halveret i det sidste kvartal.

Priserne er steget voldsomt. For nogle 1- og 2-TB modeller er prisen tredoblet i forhold til niveauet før krisen.

Det rammer også pc-priserne - og det kan betyde at mindre pc-firmaer får svært ved at skaffe harddiske, mens de store leverandører kommer først i køen.

Men Seagate forventer alligevel, at priserne vil være stabile i det nye år.

Det forventes generelt at behovet for lagerplads stiger med 40-50 procent om året. Den gennemsnitlige kapacitet per solgt harddisk er nu på 653 gigabyte.

Intel har meldt ud at man forventer at miste en milliard dollar i omsætning som en konsekvens af harddisk-krisen. Det skyldes især at pc-salget også er ramt.

Intel tjener dog penge på salget af Flash-baserede SSD'er, men krisen har mod forventning ikke fået forbrugerne til at skifte fra harddiske til SSD'er i stort omfang. Hos Intel forventer man dog at ultrabook-platformen kan sætte skub i salget af Flash-diske.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.