Artikel top billede

Iran: Vores UFO fangede amerikansk drone

Hvordan fik iranerne fat i en amerikansk drone? Her er en ny og vild teori.

Der spekuleres fortsat over hvordan Iran fik fat i en tilsyneladende intakt amerikansk militærdrone i sidste måned. Der er tale om en af de mest avancerede droner i det amerikanske arsenal - den såkaldte RQ-170, også kaldet "Beast of Kandahar". Først hævdede iranerne, at man havde hacket dronen og styret den ned til jorden. En mobil enhed til elektronisk krigsførelse overtog angiveligt kontrollen over dronen. Eksperter har sået tvivl om denne påstand.

Herefter forlød det, at iranerne havde fået fat i dronen ved at hacke GPS-signalet. Dronen "troede" altså at den landede i Afghanistan - men i stedet gik den ned i nabolandet Iran.

Nu har en iransk selvudnævnt atomekspert - Mehran Tavakoli Keshe - leveret en ny forklaring til almen underholdning. Han hævder at stå bag hele aktionen og kan også forklare hvordan dronen blev hentet ned fra luften. Det var hverken et GPS-hack eller cyberkrig - men en traktorstråle fra et UFO-lignende rumfartøj, hævder han.

Faktisk er Iran langt fremme med rumteknologi og skulle være i stand til at fange og lande alle flyvende objekter uanset størrelse og hastighed, hævder Keshe.

Det skulle også forklare hvorfor dronen er intakt - den blev "fanget" i luften og sat ned på jorden ganske blødt. Traktorstråler kendes selvfølgelig allerede fra Star Wars og andre film.

Hos Wired har man taget denne historie så alvorlig, at man har kontaktet Pentagon for at få en kommentar. Pentagon-talsmand George Little er da også klar med en rap replik:

"Vi har ingen kommentarer til denne persons påstande. Men sig til ham, at ministeren vil have sit lyssværd tilbage."

Wired minder os om, at RQ-170 har sine rødder i teknologi udviklet af nazi-Tyskland under Anden Verdenskrig og senere importeret til USA sammen med forskere som Wernher von Braun og Horton-brødrene. Deres eksperimenter med flyvende fartøjer i ørkenen fik folk til at tro, at de havde set UFO'er. Så måske er der alligevel en UFO-forbindelse.

I den mere alvorlige ende kan Wired også fortælle, at en tredjedel af alle militære fly i USA nu bliver styret af robotter og ikke mennesker. Det anslås at USA har 7.500 droner. De fleste af dem er dog relativt små spiondroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.