Artikel top billede

Iran: Vores UFO fangede amerikansk drone

Hvordan fik iranerne fat i en amerikansk drone? Her er en ny og vild teori.

Der spekuleres fortsat over hvordan Iran fik fat i en tilsyneladende intakt amerikansk militærdrone i sidste måned. Der er tale om en af de mest avancerede droner i det amerikanske arsenal - den såkaldte RQ-170, også kaldet "Beast of Kandahar". Først hævdede iranerne, at man havde hacket dronen og styret den ned til jorden. En mobil enhed til elektronisk krigsførelse overtog angiveligt kontrollen over dronen. Eksperter har sået tvivl om denne påstand.

Herefter forlød det, at iranerne havde fået fat i dronen ved at hacke GPS-signalet. Dronen "troede" altså at den landede i Afghanistan - men i stedet gik den ned i nabolandet Iran.

Nu har en iransk selvudnævnt atomekspert - Mehran Tavakoli Keshe - leveret en ny forklaring til almen underholdning. Han hævder at stå bag hele aktionen og kan også forklare hvordan dronen blev hentet ned fra luften. Det var hverken et GPS-hack eller cyberkrig - men en traktorstråle fra et UFO-lignende rumfartøj, hævder han.

Faktisk er Iran langt fremme med rumteknologi og skulle være i stand til at fange og lande alle flyvende objekter uanset størrelse og hastighed, hævder Keshe.

Det skulle også forklare hvorfor dronen er intakt - den blev "fanget" i luften og sat ned på jorden ganske blødt. Traktorstråler kendes selvfølgelig allerede fra Star Wars og andre film.

Hos Wired har man taget denne historie så alvorlig, at man har kontaktet Pentagon for at få en kommentar. Pentagon-talsmand George Little er da også klar med en rap replik:

"Vi har ingen kommentarer til denne persons påstande. Men sig til ham, at ministeren vil have sit lyssværd tilbage."

Wired minder os om, at RQ-170 har sine rødder i teknologi udviklet af nazi-Tyskland under Anden Verdenskrig og senere importeret til USA sammen med forskere som Wernher von Braun og Horton-brødrene. Deres eksperimenter med flyvende fartøjer i ørkenen fik folk til at tro, at de havde set UFO'er. Så måske er der alligevel en UFO-forbindelse.

I den mere alvorlige ende kan Wired også fortælle, at en tredjedel af alle militære fly i USA nu bliver styret af robotter og ikke mennesker. Det anslås at USA har 7.500 droner. De fleste af dem er dog relativt små spiondroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere