Artikel top billede

Piratdusør for kontroversiel til Danmark

I Storbritannien belønner softwareproducenternes piratpoliti anmeldelser af piratsoftware med store dusører. Der er dog ikke planer om at indføre samme system i Danmark.

Softwareproducenternes anti-piratorganisation Business Software Alliance (BSA) afviser beskyldninger om, at kæmpedusører kan friste svage sjæle til at fremprovokere sager om piratkopiering af software.

I Storbritannien udbetaler BSA dusører på op til 90.000 kroner til folk, der anmelder brug af ulovlig software hos både kunder og forhandlere. Det har ifølge britisk CRN skabt kritik, fordi dusørerne kan friste ansatte til at installere ulovlig software på firmaers it-systemer i håb om at efterfølgende anmeldelse vil udløse en kontant belønning.

»Udsigten til en belønning kan korrumpere utilfredse eller fyringstruede medarbejdere,« siger en kilde til britisk CRN og peger samtidig på, at BSAs dusører kan være i strid med de engelske regler om bestikkelse.

Det afvises dog af BSA chef for EMEA-regionen, Julian Swan, som til CRN fortæller, at BSA ikke benytter sit dusørsystem på det danske marked, selvom BSAs egne tal viser, at udbredelsen af ulovlig software i Danmark ligger helt på niveau med resten af Europa.

»Brugen af dusører (rewards, red.) er noget vi bruger afhængigt af hvilket marked, der er tale om . Det er en kulturel følsom ting at gøre, og vi vil ikke gøre folk vrede. Det kan give bagslag i den sidste ende, « siger Julian Swan.

Alene på det britiske marked kradsede BSA sidste år bøder og erstatninger ind for et beløb svarende til 18 millioner kroner. Men Julian Swan kender ikke de tilsvarende danske tal.

Business Software Alliance er en global interessseorganisation for softwareproducent,som blandt andet tæller Adobe, Apple og Microsoft blandt sine medlemmer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.