Artikel top billede

SEC Datacom klar til Norden

Endnu et godt regnskab giver grobund for SEC Datacoms nordiske ambitioner

»Vi investerer i vækst.« Det er det overordnede budskab fra Sec Datacoms direktør Lars Zinglersen. Og det nyligt afleverede regnskab fra den nordsjællandske nichedistributør, viser at investeringer bærer frugt.

Overskuddet i SEC Datacom endte 5,8 millioner kroner før skat i 2010/11-regnskabet. Det er en stigning i overskuddet på godt 40 procent i forhold til overskuddet på 4,2 millioner kroner før skat i regnskabet for 2009/10.

»Det er det bedste resultat længe. Og vi kan kun være meget tilfredse med det,« konstaterer direktør Lars Zinglersen da også.

Samtidig påpeger han, at det ikke er tilfældigt, at SEC Datacom har leveret solid vækst i både omsætning og overskud over de seneste år.

»Vi har investeret meget i denne vækst. Vi har seriøst arbejdet med en vækstmodel over de sidste seks-syv år. Det er det arbejde, der gør at vi tilsyneladende kommer godt igennem krisen. Men betyder også, at vi investerer mange penge i medarbejdere og kompetencer,« siger Lars Zinglersen.

Samtidig har det været et mantra for SEC Datacom, at have så god økonomi, at væksten ikke blev bremset af likviditetsmangel. Det er også et forsat fokus hos distributøren, der i sidste regnskabsår valgte at bruge factoring - det vil sig fakturabelåning - på selskabets 15 største kunder.

»Det giver os mulighed for at forudbetale en del af vores leverandører. Fordelen for os er, at den factoring-model vi har fået skruet sammen er billigere end vi kan låne for i banken. I det nuværende økonomiske klima er det også fornuftigt at sprede lånebehovet. Og det er derfor vi har valgt factoring-modellen,« siger Lars Zinglersen.

SEC Datacom Vil ud i Norden

SEC Datacom er en ren dansk spiller i et marked, hvor de fleste producenter efterspørger regionale distributører. Hidtil har SEC Datacom holdt sig på det danske marked. Men nu føler Lars Zinglersen, at rækken af overskud har polstret SEC Datacom tilstrækkeligt, så tiden er inde til at tage skridtet ud i Norden.

»Efterhånden føler vi os godt rustet til at gå ud i andre lande, og nu er vi begyndt at tage de første step mod at ekspandere ind i de andre nordiske lande,« fortæller Lars Zinglersen.

Helt konkret har SEC Datacom indledende samtaler med virksomheder i både Norge og Sverige, uden det dog er blevet til konkrete aftaler endnu.

»Jeg forstår godt producenternes behov for at vi er nordisk forankrede. Men producenternes lokale folk ved til gengæld også, at lokale spillere som os ofte gør det bedre end de store paneuropæiske spillere,« siger Lars Zinglersen, der fortæller at det netop er forespørgsler fra producenter, der nu har fået SEC Datacom til at indlede en ekspansion i Norden

Men det sker først efter at skridtet er blevet overvejet længe.

»Man skal have god kapital at arbejde med, når man går ind i andre lande. Det er heller ikke en naturlov, at man kan kopiere sit koncept til andre lande. Derfor skulle vi være godt forankret i Danmark før vi tog dette skridt. For det kræver både kapital og ledelsestid,« siger Lars Zinglersen.

Han fortæller, at øvelsen med at rykke ud i Norden falder sammen SEC Datacoms jubilæum. 2012 er året, hvor den nordsjællandske distributør kan fejre selskabets 20 års fødselsdag.

Netop de fortsatte ambitioner, ser han som en del af den DNA, der har holdt SEC Datacom i gang i de 20 år.

»Det eneste, der aldrig kommer til at ske i denne butik, er, at vi bliver fat and happy,« konstaterer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere