TDC mister Dankort-ordre

Det nye Dankort med chip betyder, at TDC mister ordren på at levere datatrafik til hovedparten af landets Dankort-terminaler. Konkurrenterne vejrer nye muligheder for at vinde kunder i detailhandlen.

Landets største teleselskab, TDC, mister sin ordre på at levere datatrafik til hovedparten af landets Dankort-terminaler.

Det er en konsekvens af Finansrådets beslutning om at indføre chip-baserede Dankort, som der skal nye terminaler til at aflæse.

Danskerne kan betale med Dankort 100.000 steder i detailhandlen. 98 procent af alle betalinger sker gennem de sort-røde terminaler, som blandt andet står i supermarkederne.

I dag kører datatrafikken med Dankort-transaktionerne i et slags lukket netværk hos TDC. Datatrafikken er en del af den samlede pakke, som butikkerne køber, når de installerer Dankort-terminaler.

Som underleverandør

Finansrådet vil ikke ud med, hvor mange millioner kroner TDC hvert år henter fra Dankort-aftalen, men henviser til, at det er en kontrakt mellem TDC og PBS.

Der findes allerede i dag alternativer til de sort-røde terminaler og dermed til datatrafikken på TDC-nettet. Hvis butikkerne vælger andre terminaler, skal de selv - særskilt - betale for den nødvendige datakommunikation til transaktionerne.

Mellem de selskaber, som leverer datatrafik til andre betalingsterminaler, er Sonofon. Betalingen kan nemlig også formidles på mobilnettet.

Divisionsdirektør Steen Høgh har dog ikke tænkt sig at kaste Sonofon ud i en offensiv alene for at erobre datatrafikken til betalingsterminalerne. Dertil er forretningen for lille. Derfor ser Steen Høgh mere mobilselskabet som underleverandør til de selskaber, som skal sælge de nye Dankort-terminaler.

- Men det er klart, at der er tale om en yderligere salgskanal for vores produkter, siger divisionsdirektøren.

Vil udnytte bredbånds-linier

Sådan ser Peter Bredgaard, administrerende direktør for Telia Networks, også på det, selv om han ikke har detaljeret kendskab til Dankort-området.

- Men det er utrolig interessant. Det er en moderne tid, hvor der ikke er behov for, at betalings-transaktioner foregår på en separat linie. Der er store besparelsesmuligheder for forrentningerne ved at udnytte deres datalinie til internet, så den også kan bruges til betalinger, siger han.

Peter Bredgaard ser derfor først og fremmest den nye konkurrence på dataforbindelser til Dankort-transaktioner som en mulighed for at sælge flere bredbåndsforbindelser til butikkerne.

- Det ligger i ordet bredbånd, at det kan benyttes til en bred vifte af anvendelsemuligheder, siger Telia-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere