Artikel top billede

USA indrømmer brug af cybervåben

En tidligere NSA-direktør bekræfter at USA har anvendt cybervåben mod sine fjender.

Den tidligere chef for efterretningstjenesten NSA i USA bekræfter nu i et interview med Reuters at USA har brugt cybervåben mod sine fjender. Det skriver digi.no. Men meget mere er Mike McConnell heller ikke parat til at fortælle.

Har USA brugt sin evne til at gennemføre cyberangreb, bliver han spurgt i interviewet. "Ja," lyder det kortfattede svar. Fungerede det efter hensigten? "Ja".

McConnell, som nu sidder i ledelsen for konsulentfirmaet Booz Allen Hamilton, vil ikke uddybe det. Han fortælle dog at prioriteten er at beskytte landets kritiske infrastrukur såsom den finansielle sektor, elnettet og transportsektoren mod cyberangreb og forhindre tyveri af intellektuel ejendom gennem cyberspionage.

"Er vi i stand til at angribe, lamme og ødelægge? Selvfølgelig. Hvis du gør det, hvad er konsekvenserne så? Det er spørgmålet," siger han.

I dag har NSA kun tilladelse til at operere uden for USA's grænser, men McConnell efterlyser en lovændring, som vil udvide tjenestens beføjelser.

"Indtil vi får et bank-sammenbrud eller strømmen forsvinder midt i en snestorm i otte uger eller noget i den skala, kommer vi sikkert bare til at snakke om det og der vil ikke ske noget," lyder hans kommentar.

Et lovforslag som tillader efterretningstjenesterne at dele data om cybertrusler med private selskaber er allerede vedtaget. Kritikere frygter at det vil føre til øget overvågning.

En større lovpakke om cybersikkerhed skal behandles i Senatet i det kommende år.

"Der er unikke ting som myndighederne kan gøre. Som at knække koder. Den private sektor beskæftiger sig ikke med at knække kryptering. Men hvordan kan du udnytte denne mulighed og stille den rådighed for den private sektor på en måde som sørger for at deres infrastruktur er bedre beskyttet?" spørger McConnell.

Selv hvis NSA opdager en cybertrussel mod en amerikansk virksomhed kan man ikke gøre andet end at "udsende en rapport". Det kræver ny lovgivning, hvis man skal gribe direkte ind.

Ifølge McConnell er USA, Storbritannien og Rusland førende i verden når det gælder cyberspionage. Han nævner ikke Kina, som ellers ofte bliver anklaget for at spionere mod de vestlige lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere