Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

USA indrømmer brug af cybervåben

En tidligere NSA-direktør bekræfter at USA har anvendt cybervåben mod sine fjender.

Den tidligere chef for efterretningstjenesten NSA i USA bekræfter nu i et interview med Reuters at USA har brugt cybervåben mod sine fjender. Det skriver digi.no. Men meget mere er Mike McConnell heller ikke parat til at fortælle.

Har USA brugt sin evne til at gennemføre cyberangreb, bliver han spurgt i interviewet. "Ja," lyder det kortfattede svar. Fungerede det efter hensigten? "Ja".

McConnell, som nu sidder i ledelsen for konsulentfirmaet Booz Allen Hamilton, vil ikke uddybe det. Han fortælle dog at prioriteten er at beskytte landets kritiske infrastrukur såsom den finansielle sektor, elnettet og transportsektoren mod cyberangreb og forhindre tyveri af intellektuel ejendom gennem cyberspionage.

"Er vi i stand til at angribe, lamme og ødelægge? Selvfølgelig. Hvis du gør det, hvad er konsekvenserne så? Det er spørgmålet," siger han.

I dag har NSA kun tilladelse til at operere uden for USA's grænser, men McConnell efterlyser en lovændring, som vil udvide tjenestens beføjelser.

"Indtil vi får et bank-sammenbrud eller strømmen forsvinder midt i en snestorm i otte uger eller noget i den skala, kommer vi sikkert bare til at snakke om det og der vil ikke ske noget," lyder hans kommentar.

Et lovforslag som tillader efterretningstjenesterne at dele data om cybertrusler med private selskaber er allerede vedtaget. Kritikere frygter at det vil føre til øget overvågning.

En større lovpakke om cybersikkerhed skal behandles i Senatet i det kommende år.

"Der er unikke ting som myndighederne kan gøre. Som at knække koder. Den private sektor beskæftiger sig ikke med at knække kryptering. Men hvordan kan du udnytte denne mulighed og stille den rådighed for den private sektor på en måde som sørger for at deres infrastruktur er bedre beskyttet?" spørger McConnell.

Selv hvis NSA opdager en cybertrussel mod en amerikansk virksomhed kan man ikke gøre andet end at "udsende en rapport". Det kræver ny lovgivning, hvis man skal gribe direkte ind.

Ifølge McConnell er USA, Storbritannien og Rusland førende i verden når det gælder cyberspionage. Han nævner ikke Kina, som ellers ofte bliver anklaget for at spionere mod de vestlige lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.