Artikel top billede

Google strammer sikkerheden i Android Market

Google scanner nu alle apps i Android Market for malware.

Efter de mange problemer med malware i Android-apps har Google nu udviklet en ny tjeneste, med kodenavnet Bouncer (udsmider), som automatisk scanner alle apps i Android Market for skadelig kode. Det fortæller Google i sin Mobile Blog.

Bouncer analyserer både applikationer som allerede er i Android Market og nye apps, som bliver tilføjet til markedspladsen.

"Så snart en applikation bliver uploadet, starter tjenesten straks med at analysere den for kendt malware, spyware og trojanere. Det leder også efter adfærd som indikerer at applikationen opfører sig forkert, og sammenligner den med software der tidligere er analyseret for at finde mulige faresignaler," skriver Google.

Samtidig understreges det at man har implementeret denne sikkerhedsfunktion uden at kræve at udviklerne skal indsende deres apps til godkendelse først - som det er tilfældet med iOS-applikationer.

"Vi kører faktisk hver eneste applikation i Googles cloud-infrastruktur og simulerer hvordan den vil køre på en Android-enhed for at lede efter skjult, ondsindet adfærd. Vi analyserer også nye udviklerkonti for at forhindre at udviklere som har overtrådt vores regler kan komme tilbage," hedder det i bloggen.

Ifølge Googles egne tal er antallet af malware-downloads fra Android Market faldet med 40 procent fra første til anden halvdel af 2011. Men analysefirmaet Lookout anslår at Android-brugerne har mistet mindst 5,6 millioner kroner som følge af malware-downloads i 2011, og dette tal kan stige dramatisk.

Lookout har fundet omkring 1.000 malware-apps til Android, men kun en lille del af dem er spredt gennem Android Market.

"Android er så cool fordi du kan gøre alt hvad du vil og der er ingen nogen kontrol. Men Google har gjort en smart ting. Malware er ved at være et problem og det er bedre at handle nu end at vente til problemet bliver endnu værre," siger sikkerheds-konsulent Charlie Miller til Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.