Artikel top billede

"Say cheese". Foto: Beverly & Pack

Fem råd: Få det perfekte jobsøgnings-billede

En LinkedIn-direktør fortæller, hvordan du vælger det bedste billede til din LinkedIn-profil.

Du har sikkert lagt mærke til det:

Når venner og kollegers jobsituation ændrer sig, går der sjældent lang tid, før der sker forandringer på deres LinkedIn-profiler.

Det skyldes, at sociale medier helt øjensynligt spiller en større og større rolle, når vi brander og iscenesætter os selv.

En vigtig ingrediens i denne selviscenesættelser er vores profilbilleder på LinkedIn og andre sociale medier.

Og alene det at have et billede på sin profil har stor betydning for din synlighed på nettet.

En LinkedIn-profil med et billede bliver nemlig set syv gange så ofte, som en profil uden billede, oplyser Nicole Willams, der er netværks-direktør for LinkedIn.

"Billedet er et vigtigt og kraftfyldt branding-værktøj, og du skal bruge det meget strategisk," siger hun i et interview med den amerikanske avis Wall Street Journal.

I interviewet fortæller hun, hvordan hun mener, at du får det bedste billede på sociale netværk

1. Billedet skal vise dig - og kun dig

Nogle mennesker vælger billeder af deres kæledyr, familie og kærester, som profilbilleder på Facebook.

Men det er ifølge Nicole Williams ikke nogen god idé at gøre på LinkedIn.

Hun mener, at når du bruger dit profilbillede professionelt, skal du være den eneste på billedet. Fraviger du dette princip, skal det ifølge Nicole Williams udelukkende være, fordi det siger noget om din profession.

Eksempelvis kan det give god mening, hvis en dyrlæge er afbilledet sammen med sin hund eller kat.

2. Ikke for meget lir

Som udgangspunkt skal du ikke være klædt for fancy på dit billede.

Din påklædning skal afspejle den måde, som du går klædt på jobbet. Søger du eksempelvis et job inde for modebranchen, kan du godt give dit billede gas med flere farver og flere smykker.

Men her skal du stadigvæk passe på, mener Williams. Hun advarer mod, at du giver modeldrømmene så frit løb på dit billede, at du risikerer at stå til en jobsamtale, hvor den anden part knap nok kan genkende dig.

Derfor skal du undgå en professionel fotograf

3. Tænk over din positur

Du må godt "pose" på dit billede.

Men ifølge Nicole Williams skal et godt billede også afspejle din personlighed, og derfor kan det være en god idé at tage et billede af en hverdagssituation og forsøge at indfange energien i det øjeblik, hvor billedet er taget.

Eksempelvis har Williams selv et profilbillede på sin LinkedIn-profil, hvor hun står på et gadehjørne i New York med en avis under armen.

Derudover bør du tænke over din kropspositur på billedet. Det er en god idé, at du sidder rank, har dine skuldre tilbage, smiler, har åbne øjne og på den måde sender et signal om, at du har selvtillid, er kompetent og har en nysgerrig tilgang til verden, lyder rådet fra Nicole Williams.

4. Undgå den professionelle fotograf

Det kan være fristende at hyre en professionel fotograf, hvis du har brug for at få taget et knald-godt billede til din profil.

Men det er ikke nødvendigvis en god idé.

Ifølge Williams er det ofte en bedre idé at få dit billede taget af en god ven eller en anden person, som du er tryg ved.

Det vil ofte afspejle sig i dit billede, hvor du vil se mere naturlig og afslappet ud.

5. Hold øje med dine andre profiler

Dit brand på nettet er ikke udelukkende bundet op på din LinkedIn-profil.

Hvis du også har professionelle kontakter på Facebook, skal du være opmærksom på, at andre kan tagge dig i billeder her.

Det betyder, at du mister kontrollen over, hvordan du bliver fremstillet professionelt.

I artiklen i Wall Street Journal fortæller Nicole Williams, at hun fik et chok, da hun opdagede, at et familiemedlem havde tagget hende i et billede fra en familiefest, hvor hun drak et glas vin.

"Jeg har professionelle kontakter på Facebook, og jeg vil ikke have, at de ser mig drikke alkohol en søndag eftermiddag," siger hun.

Så hvis du er lige så snerpet som Nicole William, bør du overveje at 'untagge' dig selv på billeder, som du ikke bryder dig om, eller indstille din Facebook-profil, så andre ikke kan tagge dig i billeder.

Læs også:

Sådan får du fede og lovlige forretnings-fotos

Sådan laver du et genialt cv på få minutter  

Pimp din LinkedIn-profil og få et bedre job
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.