Artikel top billede

Michael Lysholt Nielsen er business development manager i Kingston Technology, der blev kåret som bedste it-producent i Image-undersøgelsen 2010. Michael er single og bor i Tune ved Roskilde med to børn, Ida på syv år og Jakob på tre år.

Centraliseringen er en stor udfordring

It-Profil: For få år siden var markedet mere åbent, og nystartede virksomheder kunne lettere komme i gang og finde hver deres del af markedet, mener Kingstons Michael Lysholt Nielsen.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

It-branchen bliver aldrig kedelig at arbejde i. Tænk bare på den produktudvikling, som vi har været igennem de seneste 10 år. Branchen er omskiftelig og dynamisk, hvilket afspejler sig i de mennesker, man møder i kanalen. Branchen er fyldt med sociale og energiske mennesker, der inspirerer. Jeg er heldig at have et job, hvor jeg møder en masse af dem. Omskifteligheden er både det bedste og det mest stressende ved vores branche.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Det må være, da vi i 2010 vandt CRN's IMAGE-pris (Kingston blev kåret som bedste it-producent i årets IMAGE-undersøgelse, red.). Det er jo egentlig det, man i det daglige bestræber sig på - at de, der skal sælge vores produkter, er tilfredse med os som producent. Bedre dokumentation for godt arbejde får man vist ikke i vores branche.

Og hvad er du mindst stolt af?

Det er helt klart de små ting i dagligdagen, som man godt ved, at man kunne have gjort bedre eller hurtigere. Selv hvis jeg arbejder på fuld damp, er der hele tiden muligheder derude. Kingstons produkter bliver benyttet af alle grene af it-branchen, så der nok at se til.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Min bror, Martin Lysholt Nielsen, som er product manager hos Nexcom. Vi deler samme interesse for vores job og diskuterer hinandens udfordringer igennem. Han er genial til at pille et problem fra hinanden, så næste skridt er tydeligt for mig.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg ville da helst lande præcis her igen. Jeg har været utroligt heldig gennem hele min karriere og har med mine egne øjne drømmejobbet. Jeg ved, at mine Kingston-kolleger i Norden har det på præcis samme måde. Vi er meget stolte over vores job og det ansvar, man giver os.

Hvad laver du om 10 år?

Jeg er stadig her i branchen. Jeg forventer, at nye markeder og spændende produkter som altid vil skabe nye muligheder. Et godt eksempel fra de seneste år er SSD-drev, som fuldstændig har revolutioneret markedet for diske. Her er Kingston kommet godt i gang, men vi er slet slet ikke færdige.

Hvilket job ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så ville jeg gøre som vores ejere, John Tu og David Sun: Opfinde et produkt og starte op fra bunden. Om jeg så ville nå samme succes, er tvivlsomt. Men selvstændig kunne jeg godt se mig selv som.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Jeg tror ikke, at jeg står alene med en følelse af, at centraliseringen af den danske og globale it-forretning er en udfordring. For få år siden var markedet mere åbent, og nystartede virksomheder kunne lettere komme i gang og finde hver deres del af markedet. Nu er branchen modnet, og der er dygtige virksomheder i alle led af kanalen, som har bidt sig fast. Jeg er heldig at arbejde for en af disse virksomheder.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville se på Copydan-afgifterne igen. Principielt forstår jeg dem godt, men det hænger ikke rigtigt sammen. Hvornår har du sidst lagt kopier af din musik på et Compact Flash-hukommelseskort?

Hvordan takler du arbejdspres?

Presset opstår oftest, når man har flere opgaver samtidigt og mister overblikket. Overraskende effektivt er det at skrive en "to do"-liste og arbejde sig igennem opgaverne én efter én. Det virker!

Hvordan kobler du af?

Jeg er meget stolt af nu at kunne sige, at jeg løber en tur. Det er underligt, men det at knokle ud ad landevejen i blæsevejr giver faktisk mere energi. Pludselig forstår jeg dem, der kommer løbende i selv rigtigt dårligt vejr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Næsten hver sjette virksomhed bliver ramt af den samme malware, der stjæler bankoplysninger - Agent Tesla er tilbage i Danmark på fuld kraft
Dridex-malwaren som stjæler bankoplysninger, rammer omtrent hver sjette virksomhed i hele verden. I Danmark er den største trussel en keylogger via malwaren Agent Tesla.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.