Artikel top billede

Michael Lysholt Nielsen er business development manager i Kingston Technology, der blev kåret som bedste it-producent i Image-undersøgelsen 2010. Michael er single og bor i Tune ved Roskilde med to børn, Ida på syv år og Jakob på tre år.

Centraliseringen er en stor udfordring

It-Profil: For få år siden var markedet mere åbent, og nystartede virksomheder kunne lettere komme i gang og finde hver deres del af markedet, mener Kingstons Michael Lysholt Nielsen.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

It-branchen bliver aldrig kedelig at arbejde i. Tænk bare på den produktudvikling, som vi har været igennem de seneste 10 år. Branchen er omskiftelig og dynamisk, hvilket afspejler sig i de mennesker, man møder i kanalen. Branchen er fyldt med sociale og energiske mennesker, der inspirerer. Jeg er heldig at have et job, hvor jeg møder en masse af dem. Omskifteligheden er både det bedste og det mest stressende ved vores branche.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Det må være, da vi i 2010 vandt CRN's IMAGE-pris (Kingston blev kåret som bedste it-producent i årets IMAGE-undersøgelse, red.). Det er jo egentlig det, man i det daglige bestræber sig på - at de, der skal sælge vores produkter, er tilfredse med os som producent. Bedre dokumentation for godt arbejde får man vist ikke i vores branche.

Og hvad er du mindst stolt af?

Det er helt klart de små ting i dagligdagen, som man godt ved, at man kunne have gjort bedre eller hurtigere. Selv hvis jeg arbejder på fuld damp, er der hele tiden muligheder derude. Kingstons produkter bliver benyttet af alle grene af it-branchen, så der nok at se til.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Min bror, Martin Lysholt Nielsen, som er product manager hos Nexcom. Vi deler samme interesse for vores job og diskuterer hinandens udfordringer igennem. Han er genial til at pille et problem fra hinanden, så næste skridt er tydeligt for mig.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg ville da helst lande præcis her igen. Jeg har været utroligt heldig gennem hele min karriere og har med mine egne øjne drømmejobbet. Jeg ved, at mine Kingston-kolleger i Norden har det på præcis samme måde. Vi er meget stolte over vores job og det ansvar, man giver os.

Hvad laver du om 10 år?

Jeg er stadig her i branchen. Jeg forventer, at nye markeder og spændende produkter som altid vil skabe nye muligheder. Et godt eksempel fra de seneste år er SSD-drev, som fuldstændig har revolutioneret markedet for diske. Her er Kingston kommet godt i gang, men vi er slet slet ikke færdige.

Hvilket job ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Så ville jeg gøre som vores ejere, John Tu og David Sun: Opfinde et produkt og starte op fra bunden. Om jeg så ville nå samme succes, er tvivlsomt. Men selvstændig kunne jeg godt se mig selv som.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Jeg tror ikke, at jeg står alene med en følelse af, at centraliseringen af den danske og globale it-forretning er en udfordring. For få år siden var markedet mere åbent, og nystartede virksomheder kunne lettere komme i gang og finde hver deres del af markedet. Nu er branchen modnet, og der er dygtige virksomheder i alle led af kanalen, som har bidt sig fast. Jeg er heldig at arbejde for en af disse virksomheder.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Jeg ville se på Copydan-afgifterne igen. Principielt forstår jeg dem godt, men det hænger ikke rigtigt sammen. Hvornår har du sidst lagt kopier af din musik på et Compact Flash-hukommelseskort?

Hvordan takler du arbejdspres?

Presset opstår oftest, når man har flere opgaver samtidigt og mister overblikket. Overraskende effektivt er det at skrive en "to do"-liste og arbejde sig igennem opgaverne én efter én. Det virker!

Hvordan kobler du af?

Jeg er meget stolt af nu at kunne sige, at jeg løber en tur. Det er underligt, men det at knokle ud ad landevejen i blæsevejr giver faktisk mere energi. Pludselig forstår jeg dem, der kommer løbende i selv rigtigt dårligt vejr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere