Artikel top billede

Sådan optager du dine telefonsamtaler på computeren

Optag dine Skype-samtaler. Se hvor let det er.

Det er en fordel at have dokumentationen i orden, hvis du har en uoverensstemmelse med en kunde eller en anden forretningsforbindelse.

Det er som regel altid tilfældet, når der er tale om skriftlig kommunikation.

Men hvis du bruger Skype til forretningskommunikation, er det også superlet at optage alle din samtaler.

Optag samtaler med Skype-apps

Der findes ganske vist ingen indbygget optagefunktion i Skype, men der findes til gengæld en lang række tilføjelsesprogrammer til Skype, som kan gøre jobbet for dig.

Et af dem er det gratis program Callnote, der findes til både Windows Mac.

Callnote lader dig ikke bare optage dine Skype-samtaler, men kan også automatisk gemme optagelserne online hos den populære note- og arkiveringstjeneste Evernote.

Det er især en fordel, hvis du har brug for at have adgang til optagelsen på tværs af flere forskellige computere, smartphones og tablets.

Du kan ikke altid forudse, hvilke samtaler der er værd at optage. Derfor er det en kæmpe fordel, at du kan sætte Callnote til automatisk at optage alle dine samtaler.

En funktion som du naturligvis kan slå fra, hvis du ikke ønsker det.

Call Recorder: Dyrt program til Mac
Callnote er dog langt fra det eneste program, der gør det muligt at optage din Skype-samtaler.

Denne skribent har gennem længere tid brugt programmet Call Recoder, der ligesom Callnote er et tilføjelsesprogram til Skype.

Call Recorder kan du også indstilles til automatisk at optage alle samtaler, men desværre har den ingen automatisk upload-funktion, som det er tilfældet med Callnote. Ønsker du at dele dine filer på eksempelvis Evenote eller Dropbox, må du derfor gøre det manuelt.

Men en af de funktioner, som denne skribent har været særligt begejstret for er, at Call Recorder kan indstilles til kun at gemme opkald, der er længere end eksempelvis 5 eller 10 sekunder.

Det betyder, at du slipper for at have en masse små filer liggende, der stammer fra opkald, som ikke er blevet besvaret.

Optager video

Skype er især perfekt til at videochatte. Du skal dog huske på, at Call Recorder ikke blot optager lyd, men også gemmer videofilen.

En funktion som du kan overveje at slå fra, hvis du ikke vil foreviges på en dårlig hår-dag.

En af de store fordele ved Call Recorder er, at programmet virker ekstremt enkelt og ukompliceret. Denne skribent har gennem et år brugt programmet, og det har altid virket uden problemer.

Men desværre er Call Recorder ikke gratis. Det koster omkring 110 kroner (19,95 dollar) og findes i øvrigt kun til Mac. Derfor kan det være svært at anbefale Call Recorder, når det sammenlignes med Callnote, der både er gratis og har Evernote-integration.

Falder ingen af de to programmer i din smag, kan du også forsøge dig med det gratis Windows-program Call Graph, der også lader dig optage dine Skype-samtaler.

Afslutningsvis bør vi måske nævne, at det i Danmark er fuldt lovligt at optage telefonsamtaler uden at oplyse om det, så længe du blot selv er en deltager i samtalen.

Læs også:

Her er fem gode grunde til at bruge Evernote   

5 gode råd: Bliv skarp til Skype i arbejdstiden 

Så let er det at holde store møder via Skype
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.