Artikel top billede

(Foto: / GRAHAM FLACK 07747 015131)

Sådan optager du dine telefonsamtaler på computeren

Optag dine Skype-samtaler. Se hvor let det er.

Det er en fordel at have dokumentationen i orden, hvis du har en uoverensstemmelse med en kunde eller en anden forretningsforbindelse.

Det er som regel altid tilfældet, når der er tale om skriftlig kommunikation.

Men hvis du bruger Skype til forretningskommunikation, er det også superlet at optage alle din samtaler.

Optag samtaler med Skype-apps

Der findes ganske vist ingen indbygget optagefunktion i Skype, men der findes til gengæld en lang række tilføjelsesprogrammer til Skype, som kan gøre jobbet for dig.

Et af dem er det gratis program Callnote, der findes til både Windows Mac.

Callnote lader dig ikke bare optage dine Skype-samtaler, men kan også automatisk gemme optagelserne online hos den populære note- og arkiveringstjeneste Evernote.

Det er især en fordel, hvis du har brug for at have adgang til optagelsen på tværs af flere forskellige computere, smartphones og tablets.

Du kan ikke altid forudse, hvilke samtaler der er værd at optage. Derfor er det en kæmpe fordel, at du kan sætte Callnote til automatisk at optage alle dine samtaler.

En funktion som du naturligvis kan slå fra, hvis du ikke ønsker det.

Call Recorder: Dyrt program til Mac
Callnote er dog langt fra det eneste program, der gør det muligt at optage din Skype-samtaler.

Denne skribent har gennem længere tid brugt programmet Call Recoder, der ligesom Callnote er et tilføjelsesprogram til Skype.

Call Recorder kan du også indstilles til automatisk at optage alle samtaler, men desværre har den ingen automatisk upload-funktion, som det er tilfældet med Callnote. Ønsker du at dele dine filer på eksempelvis Evenote eller Dropbox, må du derfor gøre det manuelt.

Men en af de funktioner, som denne skribent har været særligt begejstret for er, at Call Recorder kan indstilles til kun at gemme opkald, der er længere end eksempelvis 5 eller 10 sekunder.

Det betyder, at du slipper for at have en masse små filer liggende, der stammer fra opkald, som ikke er blevet besvaret.

Optager video

Skype er især perfekt til at videochatte. Du skal dog huske på, at Call Recorder ikke blot optager lyd, men også gemmer videofilen.

En funktion som du kan overveje at slå fra, hvis du ikke vil foreviges på en dårlig hår-dag.

En af de store fordele ved Call Recorder er, at programmet virker ekstremt enkelt og ukompliceret. Denne skribent har gennem et år brugt programmet, og det har altid virket uden problemer.

Men desværre er Call Recorder ikke gratis. Det koster omkring 110 kroner (19,95 dollar) og findes i øvrigt kun til Mac. Derfor kan det være svært at anbefale Call Recorder, når det sammenlignes med Callnote, der både er gratis og har Evernote-integration.

Falder ingen af de to programmer i din smag, kan du også forsøge dig med det gratis Windows-program Call Graph, der også lader dig optage dine Skype-samtaler.

Afslutningsvis bør vi måske nævne, at det i Danmark er fuldt lovligt at optage telefonsamtaler uden at oplyse om det, så længe du blot selv er en deltager i samtalen.

Læs også:

Her er fem gode grunde til at bruge Evernote   

5 gode råd: Bliv skarp til Skype i arbejdstiden 

Så let er det at holde store møder via Skype




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere