Artikel top billede

Tablet-salget bliver fordoblet

Gartner forventer at tablet-salget stiger kraftigt i de kommende år.

Det globale tablet-marked vil vokse fra næsten nul i 2009 til et salg på 320 millioner enheder i 2015. Sådan lyder prognosen fra analysefirmaet Gartner. I 2011 blev der solgt 60 millioner tavlecomputere, men Gartner regner med en fordobling til 119 mio. enheder i 2012.

Det er stadig Apple, der dominerer markedet med sin iPad. Gartner forventer at der bliver solgt 73 millioner iPads i år, og det svarer til 61,4 pct. af alle solgte tablets.

Sidste år blev der solgt omkring 40 millioner iPads, og dermed ligger Apple nogenlunde på samme markedsandel som i 2011.

Der var ellers ventet, at den billige Kindle Fire fra Amazon ville blive en alvorlig konkurrent til iPad, men de forskellige Android-tablets har stadig kun en samlet markedsandel på 31,9 pct.

Til efteråret kommer sandsynligvis en bølge af Windows 8-tavlecomputere, men Gartner forventer ikke, at de kan erobre mere end 4,1 pct. af markedet i 2012. Det skal stige til 11,8 pct. i de kommende år, men det er stadig forsvindende lidt i forhold til iPad og Android.

Gartner har generelt et mere pessimistisk syn på Android end analysefirmaet IDC, som forventer at der bliver solgt flere Android-tablets end iPads i 2016. Gartner holder fast i, at iPad fortsat vil være tablet-kongen også i de kommende år.

En tredjedel af alle solgte tavlecomputere går til virksomheder i 2015, forudsiger Gartner, men mange medarbejdere vil også tage deres egne enheder med på arbejde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere