Artikel top billede

Tekniske problemer rammer nye internet-domæner

Fristen for at få sit helt eget top-level domænenavn udløb i denne uge, men det endte i teknisk kaos.

Tilbage i januar kunne ComON fortælle at man nu kan få sit eget top-level domænenavn som f.eks. .cph eller .lego. Det koster 185.000 dollars at ansøge om et domæne - over en million kroner. Gebyret skal betales uanset, om man får navnet eller hvis domæne-organisationen ICANN giver afslag. Så det er ikke småpenge, der skal på bordet for at få sit eget generiske top-level domain.

Der blev åbnet for ansøgninger den 12. januar og sidste frist for at søge var den 12. april. Herefter skulle ansøgningsvinduet altså være lukket igen. Men det hele endte i tekniske problemer. Hele ansøgningssystemet TAS (TLD Application System) har været offline i nogle dage og ICANN har derfor besluttet at forlænge processen.

I øjeblikket lyder beskeden, at systemet vil være offline frem til midnat den 17. april og herefter vil det være åbent indtil den 20. april. Fristen for at indsende ansøgninger er altså blevet forlænget med en uge.

Hvis man misser denne frist, bliver man nødt til at vente ti år, indtil der kan søges om et gTLD igen. Men så er der jo også tid til at spare op.

ICANN fortæller at man kæmper med softwareproblemer i ansøgningssystemet. Listen over ansøgere skal frigives den 30. april, og de enkelte ansøgninger skal så vurderes frem til november 2012. Her vil man også kigge på, om de nye domæner krænker eksisterende varemærker.

I begyndelsen af 2013 kan de første nye domæne-navne så blive aktive. Blandt de nye endelser er sandsynligvis .shop, .bank og .web.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere