Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Greenpeace: Skyen er snavset

Greenpeace kritiserer i en ny rapport, at en stor del af energien til verdens datacentre kommer fra kul- eller atomkraftværker.

De gigantiske datacentre hos Apple, Amazon og Microsoft kører hovedsageligt med "snavset" strøm. Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra Greenpeace, How Clean Is Your Cloud. Google, Yahoo og Facebook klarer sig lidt bedre og udnytter i større omfang bæredygtige energikilder, men det er stadig ikke nok, mener Greenpeace.

Nogle af de store datacentre bruger lige så meget strøm som 180.000 private husholdninger, hedder det i rapporten.

En stor del af kritikken retter sig mod Apple. Her kommer 55 pct. af energien fra kulkraftværker, mens 28 pct. bliver dækket med atomenergi. Hos Amazon er det 34 pct. energi fra kul og 30 pct. fra atomkraftværker.

Men Apple afviser tallene. Det pågældende datacenter i Maiden, North Carolina, som Greenpeace har undersøgt, bruger kun 20 millioner watt i fuld drift og ikke de 100 millioner watt, som miljøorganisationen har anslået, hedder det.

En talskvinde for Apple fremhæver desuden, at man har to store projekter med solenergi og brændselsceller.

Greenpeace har allerede svaret igen og henviser til, at tallene fra Apple ikke hænger sammen. Apple har meldt ud at man vil investere en milliard dollar i det pågældende datacenter og normalt plejer man at regne med 1 megawatt strømforbrug til serverne for hver 15 mio. dollar investeret.

Så det totale strømforbrug burde ligge på mindst 65 megawatt. Det passer også med datacenterets størrelse.

Apple fastholder dog at Maiden bliver verdens grønneste datacenter, når det er færdigbygget.

Mange af tallene i Greenpeace-undersøgelsen er baseret på skøn, da de pågældende selskaber ikke selv har leveret oplysninger.

Facebook får ros for sit kommende datacenter i det kolde svenske Luleå, der udelukkende skal drives med bæredygtig energi. Twitter lander midt i feltet, mens Akamai scorer point for at fremlægge sit co2-regnskab.

Generelt mener Greenpeace, at der er et stort potentiale for grøn energi i skyen - men det kræver at cloud-udbyderne gør en aktiv indsats.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.