Artikel top billede

Foto: Rune Meldahl, AAU, Geminoid.dk

Dansk professor og Anonymous på listen over verdens mest indflydelsesrige

Der er flere it-navne på Times nye liste over de 100 mest betydningsfulde personer i verden.

Time har netop udsendt sin årlige liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer. To danskere er kommet med på listen denne gang. Den ene er professor Henrik Schärfe fra Aalborg Universitet, som har fået bygget en robot-dobbeltgænger - også kaldet en geminoid.

Det er en robot, der er skabt som en tro kopi af et menneske, og som via et computersystem gengiver mimik og bevægelser fra sin operatør.

Henrik Schärfe er i den forbindelse den første europæer, der har siddet model til en geminoid, og det betyder, at robotten ligner ham ned til de mindste detaljer som skægstubbe, øjenfarve og skostørrelse.

I sin omtale af den danske professor fremhæver Time blandt andet, at han har optrådt sammen med sin robot-kopi på YouTube og til TED-konferencer. Den japansk-udviklede geminoid skal få folk til at tænke over teknologiens rolle i vores liv og grænsen mellem mennesker og maskiner.

Den anden dansker på listen har ikke nogen it-baggrund - det er Noma-ejeren Rene Redzepi. Men der er mange andre it-navne på listen.

Et af de mest kontroversielle valg er nok, at Time har taget Anonymous med. Nu er der ikke tale om en person, men en bevægelse - og oven i købet en bevægelse uden ansigt (hvis man ser bort fra de velkendte Guy Fawkes-masker).

"Forenet af en sans for chokerende humor og foragt for autoriteter, har denne førerløse kollektive internet-hjerne plyndret og rodet rundt i internet-netværk hos en konstant skiftende liste af fjender; arabiske diktatorer, Vatikanet, banker og underholdningsfirmaer, FBI og CIA, sikkerhedsfirmaet Stratfor og selv transportsystemet i San Francisco," skriver Time.

Har Anonymous så manipuleret afstemningen, lyder det humoristiske spørgsmål. Men nej, det er rigtigt nok. Time har selv valgt at tage bevægelsen med på listen.

Blandt de andre it-kendisser er Apple-chef Tim Cook, som er trådt ud af afdøde Steve Jobs' skygge, Facebooks Sheryl Sandberg (måske den mest indflydelsesrige kvinde i Silicon Valley), IBM-chef Ginni Rometty, Erik Martin fra Reddit og Pete Cashmore fra Mashable.

Time har fået Apple-bestyrelsesmedlem Al Gore til at skrive teksten om Tim Cook, hvor han fremhæver Apple-chefens lederevner og arbejdsdisciplin.

Den svenske iværksætter og Spotify-stifter Daniel Ek er også med på listen, og hans artikel er skrevet af skuespilleren Ashton Kutcher.

Netscape-opfinderen Marc Andreessen har ligeledes fået en plads på listen - ikke for sin 18 år gamle browser, men for sin rolle som aktiv investor i selskaber som Facebook, Twitter, Pinterest og Instagram.

Men det er også interessant at se, hvilke navne der mangler på listen. Både Mark Zuckerberg og Larry Page var med sidste år, men er nu forsvundet. Twitter er heller ikke med, og det samme gælder for Bill Gates.

Men til gengæld har Bill Gates skrevet omtalen af en anden person på top-100 listen, Salman Khan, som er stifter af khanacademy.org.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.