Artikel top billede

Mac-usårlighed er en myte

Mac-brugere kan forvente flere angreb og mere malware i den kommende tid. Glem alt om, at Mac skulle være sikker mod virus.

"Det er en myte, at Mac OS X er usårlig". Sådan lød budskabet fra Kaspersky Lab på et pressemøde torsdag, hvor firmaet fremlagde de seneste analyser af Flashback-ormen. Den er nu helt nede på 30.000 inficeringer, ifølge Kaspersky Lab. Et stort fald i forhold til de 700.000, som var inficeret i begyndelsen af april. Det ser altså ud til, at de seneste sikkerhedsopdateringer fra Apple - herunder et værktøj, som fjerner trojaneren på Mac'en - har virket.

Men det ændrer ikke ved, at der kommer mere malware til Mac i den kommende tid. Det sker i takt med, at Mac'en også har opnået en større markedsandel - og dermed bliver mere interessant for it-kriminelle.

"Markedsandel er lig med motivation for angriberne. Forvent flere drive-by downloads, mere Mac OS X malware. Forvent exploit kits på flere platforme med Mac-specifikke exploits," lyder budskabet fra Kaspersky Lab.

Her mener man også, at det er absolut nødvendigt at have antivirus-software på sin Mac-computer fremover.

Den næste version af Mac OS X, kaldet Mountain Lion, indeholder en sikkerhedsfunktion kaldet Gatekeeper, som kontrollerer hvilke applikationer der kan installeres. I standard-opsætningen er det kun muligt at hente programmer fra Mac App Store og software, der er signeret med et specielt certifikat for registrerede Mac OS X-udviklere.

Brugerne kan også vælge at tillade applikationer fra alle kilder - men det kræver altså, at de manuelt ændrer opsætningen.

Det minder om situationen på iOS-enheder som iPad og iPhone, hvor man også kun kan afvikle software fra den officielle App Store (medmindre man jailbreaker enheden).

Gatekeeper kan løse en del af sikkerhedsproblemet på Mac. Men Kaspersky mener, at vi kommer til at se et våbenkapløb mellem Apple og malware-skribenterne. De vil forsøge at finde nye veje til at slippe forbi Gatekeeper.

Den manglende sikkerhed på Mac-platformen understreges af en aktuel rapport fra Trend Micro, Security in the Age of Mobility. Her fremgår det, at Apple er det firma, der har meldt flest sikkerhedshuller i de første tre måneder af 2012.

Apple har fundet 91 sårbarheder i sin software, mens Oracle ligger på andenpladsen med 78 og Google kommer som nr. tre med 73. Microsoft har kun rapporteret 43 sårbarheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.