Artikel top billede

Computeren genkender dine bevægelser uden kamera

Kan man registrere brugerens gestik uden at bruge et kamera? Forskere har fundet et smart trick.

Fremtidens computere skal måske betjenes med gestik - et vink med hånden og browseren skifter til en ny side. Microsoft sælger sit populære Kinect-system, hvor brugerens bevægelser omdannes til styresignaler. Men det kræver at man har et kamera, der filmer brugeren, og det passer ikke så godt med små mobile enheder.

Nu har forskere fra Microsoft Research og UbiComp Lab på University of Washington i Seattle fundet et trick, hvor man kan registrere brugerens gestik helt uden at bruge et kamera.

Projektet SoundWave bruger den indbyggede mikrofon og højtaler i bærbare computere og mobiltelefoner som en slags radar. I deres eksperiment har forskerne sendt en tone i frekvensområdet mellem 18 og 22 Khz, der ikke kan høres af det menneskelige øre.

Denne lyd bliver så reflekteret tilbage af objekter, der bevæger sig, og forskerne bruger doppler-effekten til at registrere hastighed og retning. Det skulle fungere med alle objekter, der bevæger sig med mindst 18 cm/s.

SoundWave kan både registrere objektets position og størrelse - og det betyder, at man kan opfange brugerens bevægelser foran computeren helt uden kamera. Men doppler-effekten fungerer kun med objekter der bevæger sig. Hvis man sidder stille kan systemet ikke registrere noget.

Den nye teknologi blev præsenteret på Conference on Human Factors in Computing Systems i denne uge. Forskerne fortæller ikke, hvordan den er klar til kommerciel brug. Men der bliver sandsynligvis tale om en ren softwareløsning, som blot udnytter mikrofon og højtalere i eksisterende computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.