Artikel top billede

7 gode råd: Sådan laver du din egen app

Vil du gerne lave dit eget spil? Læs her, hvordan du kommer i gang.

1 milliard gange.

Så ofte er det monster-populære smartphone-spil Angry Birds blevet downloadet.

Og ude bag skærmen sidder der uden tvivl mange med drømme om at score millioner af kroner på at skabe det næste Angry Birds.

Men hvad kræver det at udvikle en god app?

Det har vi valgt at spørge redaktionens app-udvikler Dan Nim Andersen om.

Han har været med til at udvikle Computerworlds iPhone-app og arbejder desuden med en række private app-projekter, hvor han blandt andet har udviklet et gratis iPhone- og iPad-spil ved navn Trash It.

I samarbejde med ham har vi fundet syv gode råd til, hvordan du kommer i gang med at udvikle apps.

Det kræver det

1. Du skal have en god idé

En af de vigtigste og sandsynligvis mest grundlæggende råd er, at din idé skal være god og unik. 

Ifølge Dan Nim Andersen er konkurrencen på app-markedet i dag så stor, at din app skal skille sig ud fra mængden, hvis du vil have folk til at downloade den.

2. Ha' en koder på holdet

Skal du lave en god og original app, er det nødvendigt, at du kan kode - eller at du har allieret dig med en, der kan. 

Skal du lave en app til iPhone, kan du bruge kodesprogene Objective C eller C#, mens valgmulighederne er lidt større til Android, hvor du eksempelvis også kan bruge kodesproget java. 

Kan du ikke kode, og har du ikke planer om at lære det, findes der dog enkelte smutveje. 

Skal du eksempelvis lave en app, der giver adgang til indhold fra din egen hjemmeside eller blog, findes der en række internettjenester, der laver standardiserede apps. 

Her skal du blot indsætte et link til din sides rss-feed, og få sekunder efter spytter siden en eller flere forskellige apps ud til dig. 

På den måde kan du på rekordtid lave en app til flere forskellige platforme på én gang. 

Men du skal dog være forberedt på, at resultatet kan blive kedeligt og uoriginalt.

Så meget koster det

3. Registrer dig som udvikler

For at komme i gang med at udvikle skal du registrere dig som officiel udvikler. 

Vil du være udvikler til Apples iOS-platform, tilmelder du dig her

Med den aktuelle dollarkurs koster det dog 580 kroner (99 dollar) om året at være en del af Apples udvikler-program, og hvis du ønsker at tage penge for din app, skal du forberede dig på, at Apple beholder 30 procent af salgsprisen. 

Til Android er det gratis at registrere dig som udvikler, men til gengæld koster det 145 kroner (25 dollar) at få din app publiceret på Google Play.

4. Vælg den rigtige platform

Før du går i gang, skal du vælge, hvilken platform du vil bruge. 

Valget vil som regel stå mellem Apples iOS-platform eller Googles Android.

Har du ikke i forvejen en Mac og har et stramt budget, kan det være en fordel at starte med Android. 

Det skyldes, at det kræver en Mac, hvis du vil programmere til iOS-platformen, og du derfor må forberede dig på at skulle ud og investere i en ny computer, hvis du ikke i forvejen har adgang til en Mac. 

Udvikler du til Apples platform, bør du desuden læse Apples licensbetingelser igennem grundigt.

Din app skal nemlig gennem en godkendelsesproces i Apples App Store, og lever app'en ikke op til Apples betingelser, vil den blive afvist. Det er eksempelvis velkendt, at apps, der indeholder nøgenhed eller vold, er i farezonen for at blive afvist. 

Til gengæld er det Dan Nim Andersens oplevelse, at det er langt lettere at få et hit på Apples App Store, hvor brugerne lader til at downloade langt flere apps. 

Ved udvikling til Android-platforme er der desuden det problem, at din app skal virke på mange forskellige enheder, der ofte har vidt forskellige specifikationer.

Hvis du udvikler til Apples platform, er testfasen lidt nemmere på grund af det begrænsede udvalg af iPhone- og iPad-modeller.

Nu tænker du måske, at du bare kan starte med at udvikle til en platform og herefter blot genbruge den på en anden platform. 

Men så let er det desværre ikke. Ifølge Dan Nim Andersen kan du ikke bruge den samme kode på de to forskellige platforme, og derfor skal regne med, at det er nødvendigt at starte helt forfra, hvis du eksempelvis vil lave en Android-version af en iPhone-app.

Derfor kan det være en fordel med en lav pris

5. Alliér dig med en grafiker

Det er ikke blot vigtigt, at du selv er dygtig til at kode, men det er også afgørende, at du har en dygtig grafiker på holdet. 

Det kan muligvis være dig selv, men ofte vil det være tilrådeligt, at du "teamer op" med en professionel. 

"Det vil jeg især anbefale, hvis du laver et spil, hvor grafikken ofte spiller en stor rolle," siger Dan Nim Andersen, der selv samarbejdede med en dygtig grafiker og illustrator på sit seneste spil.

6. Få gode betatestere 

Du bør naturligvis aldrig sende et produkt på markedet, før du er sikker på, at det virker, som det skal. Derfor skal du sørge for at finde nogle folk, der kan teste dit produkt. 

Til at starte med kan du eksempelvis forsøge at rekruttere blandt dine venner og bekendte.

Et godt råd er dog, at du understreger over for dine betatestere, at du ikke blot forærer dem en gratis app, men at du rent faktisk også forventer at få noget brugbar feedback fra dem. 

7. Find den rette pris

Det er afgørende for din apps succes, at du finder den helt rigtige pris. 

Jo billigere app'en er, jo flere gange vil den sandsynligvis blive downloadet.

Derfor er det i sagens natur afgørende, at du finder den rette balance mellem pris og download-volumen. 

Ifølge Dan Nim Andersen skal du også være opmærksom på, at jo højere du sætter prisen på din app, jo mere grundigt vil Apples folk også gennemgå app'en, før den bliver godkendt. 

Vælger du at forære din app væk gratis, kan du overveje at tjene penge på at indlægge annoncer i den.

Men vælger du omvendt at tage penge for den, vil det ofte blive opfattet som dårlig stil, hvis du også lægger annoncer ind i app'en. 

Når folk betaler for en app, forventer de som regel også, at de kan slippe for annoncer.

Læs også:
 

Nu kan du designe lækre hjemmesider uden kode-bøvl

Slagtermester: Derfor har vi vores egen iPhone-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.