Artikel top billede

Facebook kommer med sin egen foto-app

Det sociale netværk er nu klar med sin egen foto-app til iOS. Programmet minder om Instagram, som Facebook købte i april.

Tilbage i april betalte Facebook omkring 5,7 milliarder kroner for firmaet Instagram, som tilbyder en meget populær foto-app til iPhone og Android-telefoner. Men alligevel har Facebook nu valgt at lancere sin egen billed-applikation til iOS, Facebook Camera, der minder meget om Instagram.

Den nye app kan bruges til at tage billeder, behandle dem med forskellige filtre og overføre dem direkte til Facebook, enten enkeltvis eller i grupper. Programmet viser også de nyeste billeder fra Facebook-vennerne.

I forhold til den egentlige Facebook-applikation skulle den nye foto-app være meget hurtigere, men der er indtil videre ikke nogen version til Android.

Det kan virke mærkeligt at Facebook bruger ressourcer på sin egen applikation, når man allerede har købt Instagram. Men analytiker Brian Blau fra Gartner mener, at det giver mening.

"Facebook er nødt til at udvikle sin forretning. De har tidligere sagt at Instagram skal fortsætte som en selvstændig forretning, men du må huske at de har købt et unikt socialt netværk med en helt speciel demografisk sammensætning. Dermed bevares Instagram som en selvstændig forretning, men man kan overtage nogle af kernefunktionerne," siger han til BBC.

Den nye app bliver beskrevet i en pressemeddelelse fra Facebook, som ikke nævner noget om andre platforme end iOS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere