Artikel top billede

Ung Google-millionær: Sådan styrer jeg min mail

En blot 26-årig mangemillionær giver syv gode råd til, hvordan han holder sin indbakke overskuelig.

Navnet Nat Turner siger de færreste danskere noget.

Men ikke desto mindre er han lidt af en wunderkind i den amerikanske "iværksætter-verden."

Det skyldes, at han for to år siden som blot 24-årig solgte sin online annonce-virksomhed Invite Media til Google for lige knap en halv milliard kroner.

Men en ung, travl mangemillionær får mange e-mails dagligt, og det kan være lidt af en udfordring at håndtere.

Derfor har Nat Turner, der er en flittig Gmail-bruger, valgt at skrive et indlæg på sin personlige blog, hvor han deler ud af sine erfaringer og fortæller, hvordan han undgår at drukne i de mange mails, som han modtager døgnet rundt.

Arkivering er konge

Når du svarer hurtigt på en mail, sender det et signal om, at du er ansvarlig og produktiv, mener Nat Turner.

Derfor handler det om hurtigt at kunne gennemskue, hvilke mails der kræver et hurtigt svar.

Til det formål bruger Nat Turner arkiverings-funktionen i Gmail:

1) Arkiver alt der ikke kræver svar

Alt der ikke kræver min opmærksomhed øjeblikkeligt, bliver arkiveret, skriver Nat Turner på sin blog.

Det betyder, at hans indbakke ikke er forurenet med ligegyldigheder og kun består af mails, som han skal handle på.

Får Nat Turner brug for at finde nogle af de arkiverede mails senere, er det heldigvis relativt let at finde dem via Gmails sublime søgefunktion.

2) Sender ikke mails fra mobilen

I dag er der nærmest gået mode i at sende små ultra-korte mails, der ofte er kendtegnet ved den lille signatur: "Sendt fra min smartphone."

Men modsat mange andre travle forretningsfolk sender Nat Turner sjældent mails fra sin mobiltelefon.

"Jeg er ikke en stor fan af at skrive på en lille mobilskærm," skriver han på sin blog.

Det skyldes blandt andet, at du på en mobilskærm ikke kan have flere vinduer åbent på samme tid, og Nat Turner foretrækker at have andre vinduer (som eksempelvis sin kalender) åben, mens han skriver mails.

I stedet bruger først og fremmest mailen på sin smartphone til at læse og arkivere mails.

Hver morgen og når han har pauser i løbet af dagen, finder han sin smartphone frem og bruger et par minutter på at læse og arkivere mails.

Når han senere sætter sig til rette bag sin computer, har han derfor som regel en velstruktureret indbakke, der er fyldt med mails, som han kan gå i gang med at besvare.

Send mails og arkiver med denne Gmail Labs-funktion

3) Brug "send og arkiver"
Nat Turner bruger desuden en Gmail Labs-funktion ved navn "Send og akriver". 

Når du slår denne funktion til i Gmail, får du mulighed for at svare på en mail og arkivere den på én gang. 

Du åbner ganske enkelt den pågældende mail, skriver dit svar og herefter klikker du på en knap med navnet "Send og arkiver."

Du finder Gmail Labs-funktionen ved at gå ind i indstillinger, vælge fanebladet Labs og herefter scrolle ned på siden, indtil du finder funktionen "Send og arkiver".

4) Marker med stjerner

Er der mails, som ikke kræver din opmærksomhed med det samme, men som du muligvis vil få brug for at finde frem igen, kan du med fordel markere dem med en stjerne, før du arkiverer dem. 

Nat Turner anbefaler desuden, at du med jævne mellemrum gennemgår din mappe med stjerne-markede mails og fjerner markeringen fra de mails, hvor det ikke længere er relevant. 

5)Brug Boomerang

Boomerang er et genialt e-mail værktøj til Gmail, der blandt andet kan alarmere dig, når du ikke har fået svar på dine mails.

Du indstiller ganske enkelt Boomerang til at sende dig en påmindelsesmail, hvis du har sendt en mail til en person, og vedkommende endnu ikke har svaret efter x antal dage. 

Boomerang har desuden mange andre fede funktioner, som du kan læse mere om i denne artikel

6. Brug etiketter og filtre

Hvis du gider at bruge din tid på det, kan du i Gmail lave et sindrigt system af filtre og etiketter. 

Eksempelvis har Nat Turner lavet en række filtre, der betyder, at mails om flyreservationer alle får påklistret etiketter, hvor der står "rejser" på, mens mails med hans indkøb fra Amazon.com får etiketten "kvitteringer". 

7. Hav flere faneblade åbne

Nat Turner bruger ikke email-klienter som eksempelvis Outlook. I stedet tjekker han sin mail via Gmails hjemmeside. 

Derfor har han altid to faneblade åbne, mens han arbejder. Det ene faneblad er indbakken med hans private mails, mens det andet faneblad indeholder indbakken til hans arbejdsmail. 

Han bruger desuden Gmail Labs-funktionen "Ikon for ulæste beskeder," der viser antallet af ulæste beskeder øverst på fanebladet.

Læs også:

Otte tricks der gør din Gmail meget federe 

Her er årsagen til at vi har lagt e-mailen for had   

Sådan får du styr på Gmails totalt rodede adressebog
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.