Artikel top billede

Eurokrisen giver HP servertæsk

Euroen er presset, og det smitter af på serversalget. Det går især skidt for serverkongen HP, der har måttet se sin omsætning falde med næsten 20 procent. Kun en af de fem største har vækst i salget.

Salget af servere er faldet i årets første kvartal med i alt 11,9 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det fortæller analysehuset IDC, som har klarlagt tallene med sin "EMEA Quarterly Server Tracker".

EMEA står for Europa, Mellemøsten og Afrika og omfatter som sådan også os her i Skandinavien.

Værst er det gået ud over HP, der måtte se sin omsætning falde med 19,1 procent, mens IBM ligger lige i baghjulet med et fald i omsætningen på 17,8 procent.

På trods af tilbagegangen erobrede HP førstepladsen på listen over de største serverleverandører fra IBM i årets første kvartal. IBM har ellers været den største serverleverandør siden fjerde kvartal 2007, men det er altså slut nu (indtil videre).

De fem største serverleverandører er (med markedsandele i parentes):
* HP (38,2 pct.)
* IBM (26,3 pct.)
* Dell (14,0 pct.)
* Oracle (7,2 pct.)
* Fuitsu (5,8 pct.)
* Andre (8,4 pct.)

"Forhandlerne i EMEA har måttet kapere adskillige udfordringer, som er blevet forstærket af den meget vanskelige økonomiske situation," siger Nathaniel Martinez, researchdirektør i IDC EMEA's Enterprise Server Group.

Hardwaremæssigt forbliver x86-servere en klart bedre sællert end ikke x86-servere og mainframes.

I alt blev der i regionen solgt x86-servere for 13 milliarder kroner svarende til 73 procent af det totale serversalg i EMEA. Stykmæssigt blev der solgt 556.877 servere, hvilket er en tilbagegang på 3,8 procent set i forhold til første kvartal 2011.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere