Artikel top billede

Elgiganten: Kom bare med jeres elektronikskrot

Elgiganten har i årevis tilbudt kunderne, at de kan slippe af med deres udtjente computere og digitale kameraer og lever derfor allerede op til nyt EU-direktiv.

Netop vedtagne EU-regler tvinger alle større detailforretninger, der forhandler elektronik, til at tage brugt udstyr tilbage.

De nye regler er en udvidelse af EU-direktivet om affald af elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE), som gradvist bliver implementeret i hele EU i løbet af de næste syv år.

"Det direktiv er vi helt med på, for vi har altid tilbudt kunderne at de kan returnere deres elektronikskrot og lade os bortskaffe det gennem de rigtige kanaler, så det ikke ender i en skovkant eller et tredjeverdensland," siger Jakob Reland, servicechef, Elgiganten.

Lige lidt strammere

Faktisk er det reviderede direktiv også strammere lige præcis i forhold til ulovlig eksport af elektronik-skrot. Brugt udstyr kan eksempelvis kun eksporteres til ikke-OECD-lande, hvis man kan dokumentere, at udstyret er beregnet til direkte genbrug, er fuldt funktionsdygtigt og derudover bliver transporteres forsvarligt.

Fra 2018 vil direktivet blive udvidet fra sit nuværende begrænsede omfang til at gælde for alle kategorier af elektronisk affald. Senest fra februar 2014 skal det være muligt for forbrugerne gratis at returnere småt e-affald såsom mobiltelefoner til store detailforretninger på mindst 400 kvadratmeter.

Ifølge CRN's oplysninger er en væsentlig ændring i direktivet, at man hidtil kun har skullet tage elektronikprodukterne retur, hvis kunden købte noget nyt. Nu er det sådan, at uanset om kunden køber nyt eller ej, så skal kunden have lov at komme af med sit gamle elektronik.

Elgiganten har styr på at komme af med affaldet på forsvarlig vis, men det har krævet arbejde at få plads.

"Hvis kunder kommer ind med et produkt, de vil af med uden at købe et nyt, så er det ikke noget problem for os, men jeg kan godt se, at for mindre detailhandlende som ikke har de ting på plads, kan det være et problem at komme i gang med.

Elgigantens nordiske hovedkontor har overblikket over mængden af elektronikskrot, der returneres til Elgigantens butikker, men har ikke endnu suppleret os med konkrete tal på affaldsmængden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere