Artikel top billede

Data Discount nedtoner CBC-krig i Aalborg

CBC-forhandleren i Aalborg ser ikke Labtech Data som en direkte konkurrent.

Sølle seks husnumre adskiller de to forhandlere på Boulevarden i Aalborg.

Alligevel ser Jesper Graungaard, der er indehaver af CBC-forhandleren Data Discount, ikke en direkte konkurrent i Frank Andersens Labtech Data, der i denne uge blev medlem af CBC-kæden.

"Frank og jeg har ligget ved siden af hinanden i 15 år, og jeg har et fint kollegialt forhold til ham," siger Jesper Graungaard.

Han afviser, at det skulle være et problem, at de to butikker ligger 200 meter fra hinanden.

"Ligemeget hvor god jeg er til at drive min forretning, kan jeg ikke gøre alle kunder tilfredse, og Aalborg er en rimelig stor by, hvor der er plads til flere spillere på markedet," lyder det fra indehaveren af Data Discount, der ser langt større konkurrenter i internettet og de store kæder som Fona og Elgiganten.

Geografisk begrænsning

Det er netop afstanden mellem butikkerne, der betyder, at Labtech ikke kan markere sig under CBC's faner i Aalborg og Vejgaard.

"Vi har to fine forretninger i Aalborg, der giver god service til kunderne, og Franks profil passer godt ind i CBC's profil med eget værksted. Han kommer bare ikke til at kunne bruge det rent markedsføringsmæssigt i 9000 Aalborg, men kan han selvfølgelig i de andre afdelinger, han har," fortæller Jesper Graungaard med henvisning til, at Labtechs to butikker i Aalborg og Vejgaard på grund af vedtægterne i CBC ikke kan skilte med medlemskabet i butiksruden.

"Vi har haft en lignende potentiel konflikt i CBC et andet sted i landet, hvor to butikker lå op og ned ad hinanden, og der kom det nye medlem ikke med i markedsføringsdelen. Det står jo i spillereglerne for CBC, når man melder sig ind, at der er en fysisk blokering på et vist antal kilometer i en bestemt zone," forkarer Jesper Graungaard.

Labtech-indehaver  Frank Andersen kan benytte sig af de indkøbsaftaler, som CBC-medelemskabet giver mulighed for, men det kommer ikke til at betyde den store forskel ifølge Jesper Graungaard, der mener, at Labtech-indehaven altid har været en rigtig dygtig købmand. Han har derfor svært ved at forestille sig, at Frank Andersen får bedre priser med CBC-samarbejdet, end han har haft før.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere