Test: Racer-bærbar med hæve-sænke-funktion

Acer Aspire S5 vejer blot 1,2 kilo og er næsten tynd som knækbrød. Den bærbare computer er endda udstyret med en innovativ hæve-sænke-funktion. Er det her drømmecomputeren? Få svaret i denne test.

Test: Racer-bærbar med nytænkende hæve-sænke-funktion

Anmeldelse: Acer Aspire S5 er det nyeste bud på en ultrabook i et slank og stilfuldt design.

Mens de fleste producenter i øjeblikket går efter et alu-look til deres ultrabooks, har Acer valgt en anden tilgang og givet sin nye bærbar en fræk sort farve.

Det får Acer Aspire S5 til at skille sig ud fra mængden, og det er ikke det eneste, sted hvor computeren er anderledes.

Mest bemærkelsesværdigt er en hæve-sænke-funktion, der kunne minde om hydrauliksystemet i en gammel Citröen.

Der er ingen synlige porte i siderne på Acer Aspire S5, i stedet sidder de på bagsiden - men de er skjult.

Men med et tryk hæver computeren sig en smule, og en låge åbner. Dermed er der adgang til to USB 3.0-porte, en Thunderblot- og en HDMI-port.

Det larmer en smule, når computeren åbner og lukker for adgangen til portene. Det er dog til at leve med.

Åbner også selv

Vi fik dog et chok på redaktionen, da Aspire S5 i testperioden pludselig selv åbnede bagsiden, uden vi havde trykket på knappen.

Det skyldtes, at vi kørte en krævende benchmark-test, og maskinen fik sved på harddisken. Med bagsiden åben var det nemmere for computeren at ventilere.

Rasende hurtig

Testen afslørede i øvrigt, at Acer Aspire S5 er den hurtigste 13 tommer ultrabooks, som vi har testet.

Den scorer 11.873 point i PC Mark Vantage, og det er bedre end de andre bærbare, vi har prøvet på det seneste.

Acers nye model har dog fordelen af det nyeste chipset fra Intel, som uden tvivl er med til at sætte ekstra fart i computeren.

(R)Acer'ens hurtighed skyldes også den 128 gigabyte SSD-disk, der sidder i mavsen på maskinen.

Markant bedre end sin lillebror

Modsat den første Acer-ultrabook S3 med hybrid-harddisk er denne model udelukkende udstyret med SSD, og det er med til at trække både fart og pris i vejret.

Der er altså rigtig meget at glæde sig over med Acer Aspire S5, som er så meget bedre end den ældre S3, at det næsten ikke er til at tro. Det strømlinede design, hurtighed og en vægt på blot 1,2 kilo burde få os til at knuselske denne bærbare computer.

Og det ville vi også rigtig gerne, men desværre er Acer'en udstyret med en række bommerter, som fuldstændig knuser vores billede af computeren som den perfekte, flade følgesvend.

Det er løgn, det der!

Uha. Hvor skal vi begynde? Lad os tage touchpaden.

Den er bøjet en smule op i venstre side og gaber dermed nogle millimeter. Det er ganske enkelt ikke holdbart, da der kan ryge skidt ned under touchpaden.

Men det værste er sådan set, at der dermed er øget risiko for, at touchpaden knækker af, hvis noget støder mod den.

Det kunne eksempelvis være, hvis armen/hånden føres hurtigt hen over tastaturet og får ramt kanten af touchpaden.

Det er et jomfrueligt eksemplar af Acer Aspire S5, vi har testet, og maskinen kom direkte fra en Acer-fabrik. Derfor kan fejlen ikke være opstået ved et tidligere udlån.

På en computer til cirka 9.000 kroner er det på ingen måde acceptabelt. Det er muligvis blot en fejl på denne anmeldermodel, men det er alligevel bekymrende, at byggekvaliteten er så tvivlsom. Denne computer vil næppe få sig et langt og lykkeligt arbejdsliv.

Det lykkedes os at mase touchpaden helt ned, og der holdt den sig, indtil vi havde lukket låget på computeren.

Da vi igen skulle bruge pc'en, hoppede touchpaden frem som en freaky trold af en æske.

Det er bare på ingen måder i orden, og vi var meget tæt på at finde nærmeste limpistol for at give computeren et skud i touchpaden.

Bittesmå pile-taster

Det er desværre ikke det eneste problem, som computeren slås med. Piletasterne er ligesom på den tidligere S3 alt, alt for små.

Medmindre du har nogle spinkle Hans og Grete-fingre, vil du hade den måde, som tasterne er klumpet sammen på.

Det gør navigationen via piletasterne meget krampagtig for velvoksne fingre. Det er virkelig ærgerligt, at Acer ikke har fundet mere plads til tasterne.

Samtidig gør Acer S5 sig uheldigt bemærket med sin 13 tommer store skærm, der kun lige præcis er godkendt.

Den er noget kønsløs, og displayet er først rigtig værd at kigge på, hvis lysstyrken er skruet op på maks (hvilket går hårdt ud over batteriet).

Skærmen vipper dog ikke som et skib i havsnød, hvilket var tilfældet med den ældre S3.

Til gengæld er skærmopløsning kun 1366 gange 768 pixel, og det er lige lavt nok, når Acer Aspire S5 gerne vil være en tjekket topmodel. Konkurrenter fra Asus og Samsung er her foran RAcer'en.

Svært at være tilfreds

Keyboardet er udmærket, men igen savner vi noget: baggrundsbelyste taster. I den høje prisklasse omkring 9.000 kroner er det en detalje, der ikke er uvæsentlig.

Og selv om vi giver Acer point for at tænke alternativt med hæve-sænke-funktionen i computerens bagdel, kan vi ikke undgå at være en smule skeptiske ved, hvordan den mekaniske låge vil holde, når den skal bruges dagligt i måske et par år.

Alt i alt står vi tilbage med en noget ambivalent forhold til Acer Aspire S5 - på den ene side har vi lyst til at give den en ordentlig krammer - på den anden er vi parat til at kyle den ud.

Der er plusser i karakterbogen for det sorte, slanke design, selv om vi må slås med pudsekluden for at fjerne fingeraftryk.

Vi er også rigtig glade for den råstyrke, computeren leverer.

Desværre er der også ting, som skuffer.

Skærmen har en lidt lav opløsning og er ikke fantastisk.

Piletasterne er ganske enkelt for små og klumpet sammen på en uheldig måde. Samtidig virker touchpaden til at være stærkt selvmordstruet, da den bøjer op.

Som nævnt tidligere er det måske bare vores anmeldereksemplar, der er noget juks, men det er nu den virkelighed, som vi lever i.

Derfor ender Acer Aspire S5 med at race ind i en grå masse af middelmådighed med karakteren 3/6.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.