Test: Racer-bærbar med hæve-sænke-funktion

Acer Aspire S5 vejer blot 1,2 kilo og er næsten tynd som knækbrød. Den bærbare computer er endda udstyret med en innovativ hæve-sænke-funktion. Er det her drømmecomputeren? Få svaret i denne test.

Test: Racer-bærbar med nytænkende hæve-sænke-funktion

Anmeldelse: Acer Aspire S5 er det nyeste bud på en ultrabook i et slank og stilfuldt design.

Mens de fleste producenter i øjeblikket går efter et alu-look til deres ultrabooks, har Acer valgt en anden tilgang og givet sin nye bærbar en fræk sort farve.

Det får Acer Aspire S5 til at skille sig ud fra mængden, og det er ikke det eneste, sted hvor computeren er anderledes.

Mest bemærkelsesværdigt er en hæve-sænke-funktion, der kunne minde om hydrauliksystemet i en gammel Citröen.

Der er ingen synlige porte i siderne på Acer Aspire S5, i stedet sidder de på bagsiden - men de er skjult.

Men med et tryk hæver computeren sig en smule, og en låge åbner. Dermed er der adgang til to USB 3.0-porte, en Thunderblot- og en HDMI-port.

Det larmer en smule, når computeren åbner og lukker for adgangen til portene. Det er dog til at leve med.

Åbner også selv

Vi fik dog et chok på redaktionen, da Aspire S5 i testperioden pludselig selv åbnede bagsiden, uden vi havde trykket på knappen.

Det skyldtes, at vi kørte en krævende benchmark-test, og maskinen fik sved på harddisken. Med bagsiden åben var det nemmere for computeren at ventilere.

Rasende hurtig

Testen afslørede i øvrigt, at Acer Aspire S5 er den hurtigste 13 tommer ultrabooks, som vi har testet.

Den scorer 11.873 point i PC Mark Vantage, og det er bedre end de andre bærbare, vi har prøvet på det seneste.

Acers nye model har dog fordelen af det nyeste chipset fra Intel, som uden tvivl er med til at sætte ekstra fart i computeren.

(R)Acer'ens hurtighed skyldes også den 128 gigabyte SSD-disk, der sidder i mavsen på maskinen.

Markant bedre end sin lillebror

Modsat den første Acer-ultrabook S3 med hybrid-harddisk er denne model udelukkende udstyret med SSD, og det er med til at trække både fart og pris i vejret.

Der er altså rigtig meget at glæde sig over med Acer Aspire S5, som er så meget bedre end den ældre S3, at det næsten ikke er til at tro. Det strømlinede design, hurtighed og en vægt på blot 1,2 kilo burde få os til at knuselske denne bærbare computer.

Og det ville vi også rigtig gerne, men desværre er Acer'en udstyret med en række bommerter, som fuldstændig knuser vores billede af computeren som den perfekte, flade følgesvend.

Det er løgn, det der!

Uha. Hvor skal vi begynde? Lad os tage touchpaden.

Den er bøjet en smule op i venstre side og gaber dermed nogle millimeter. Det er ganske enkelt ikke holdbart, da der kan ryge skidt ned under touchpaden.

Men det værste er sådan set, at der dermed er øget risiko for, at touchpaden knækker af, hvis noget støder mod den.

Det kunne eksempelvis være, hvis armen/hånden føres hurtigt hen over tastaturet og får ramt kanten af touchpaden.

Det er et jomfrueligt eksemplar af Acer Aspire S5, vi har testet, og maskinen kom direkte fra en Acer-fabrik. Derfor kan fejlen ikke være opstået ved et tidligere udlån.

På en computer til cirka 9.000 kroner er det på ingen måde acceptabelt. Det er muligvis blot en fejl på denne anmeldermodel, men det er alligevel bekymrende, at byggekvaliteten er så tvivlsom. Denne computer vil næppe få sig et langt og lykkeligt arbejdsliv.

Det lykkedes os at mase touchpaden helt ned, og der holdt den sig, indtil vi havde lukket låget på computeren.

Da vi igen skulle bruge pc'en, hoppede touchpaden frem som en freaky trold af en æske.

Det er bare på ingen måder i orden, og vi var meget tæt på at finde nærmeste limpistol for at give computeren et skud i touchpaden.

Bittesmå pile-taster

Det er desværre ikke det eneste problem, som computeren slås med. Piletasterne er ligesom på den tidligere S3 alt, alt for små.

Medmindre du har nogle spinkle Hans og Grete-fingre, vil du hade den måde, som tasterne er klumpet sammen på.

Det gør navigationen via piletasterne meget krampagtig for velvoksne fingre. Det er virkelig ærgerligt, at Acer ikke har fundet mere plads til tasterne.

Samtidig gør Acer S5 sig uheldigt bemærket med sin 13 tommer store skærm, der kun lige præcis er godkendt.

Den er noget kønsløs, og displayet er først rigtig værd at kigge på, hvis lysstyrken er skruet op på maks (hvilket går hårdt ud over batteriet).

Skærmen vipper dog ikke som et skib i havsnød, hvilket var tilfældet med den ældre S3.

Til gengæld er skærmopløsning kun 1366 gange 768 pixel, og det er lige lavt nok, når Acer Aspire S5 gerne vil være en tjekket topmodel. Konkurrenter fra Asus og Samsung er her foran RAcer'en.

Svært at være tilfreds

Keyboardet er udmærket, men igen savner vi noget: baggrundsbelyste taster. I den høje prisklasse omkring 9.000 kroner er det en detalje, der ikke er uvæsentlig.

Og selv om vi giver Acer point for at tænke alternativt med hæve-sænke-funktionen i computerens bagdel, kan vi ikke undgå at være en smule skeptiske ved, hvordan den mekaniske låge vil holde, når den skal bruges dagligt i måske et par år.

Alt i alt står vi tilbage med en noget ambivalent forhold til Acer Aspire S5 - på den ene side har vi lyst til at give den en ordentlig krammer - på den anden er vi parat til at kyle den ud.

Der er plusser i karakterbogen for det sorte, slanke design, selv om vi må slås med pudsekluden for at fjerne fingeraftryk.

Vi er også rigtig glade for den råstyrke, computeren leverer.

Desværre er der også ting, som skuffer.

Skærmen har en lidt lav opløsning og er ikke fantastisk.

Piletasterne er ganske enkelt for små og klumpet sammen på en uheldig måde. Samtidig virker touchpaden til at være stærkt selvmordstruet, da den bøjer op.

Som nævnt tidligere er det måske bare vores anmeldereksemplar, der er noget juks, men det er nu den virkelighed, som vi lever i.

Derfor ender Acer Aspire S5 med at race ind i en grå masse af middelmådighed med karakteren 3/6.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere