Artikel top billede

Google melder om enorm interesse for gigabit-fiber

Beboere i amerikansk storby står i kø for at få fiber-bredbånd fra Google.

Google valgte sidste år Kansas City som den første by i USA hvor selskabet vil bygge et ultrahurtigt bredbåndsnetværk. Her vil Google Fiber nu forsyne private hjem med fiberoptiske internet-opkoblinger på 1 gigabit i sekundet og derover. Det er 100 gange hurtigere end de 10 Mbit/s forbindelser, som er typiske i USA.

Nu har Google gjort status over projektet i sin blog. I seks uger har man samlet tilmeldinger til fiber-bredbånd i byen. Det er ikke nok, at én enkelt husholdning i en bydel melder sig til - Google kræver, at mindst 10 pct. af husholdningerne i hvert område skal melde deres interesse, før man vil begynde at grave fiberkabler ned i jorden.

Google kalder dette for "fiberhoods" og fortæller, at 180 ud af 202 byområder allerede er nået op på det nødvendige antal tilmeldinger. I nogle bydele tog det kun få timer at samle de nødvendige tilmeldinger, mens andre har taget flere uger.

Men internet-firmaet fortæller, at man er overrasket over den store interesse. Nu er der lukket for forhånds-tilmeldinger, og det ser altså ud til, at Google skal grave fiber i en stor del af byen.

"Tallet har fuldstændig overrumplet os - og det er end ikke det endelige tal. Vi er stadig ved at behandle nogle af de sidste forhånds-registreringer for lejligheder," skriver Google i bloggen.

Samtidig understreger Google, at målet er at få flere på nettet - ikke bare at skaffe hurtigere eller billigere internet til de eksisterende brugere. Derfor vil man koble skoler, biblioteker og offentlige bygninger på det nye fibernet.

Gratis bredbånd i syv år

Beboerne i Kansas City kan vælge mellem forskellige pakker. For omkring 400 kroner om måneden kan man få internet med en hastighed på 1 gigabit/s begge veje uden trafikbegrænsning. Der er også en tv-pakke med HD-kanaler, en set-top-boks og en Nexus 7 tablet.

Men Google tilbyder også en anden pakke, hvor kunderne betaler 1.800 kroner for fiber-installation én gang og så kan få ubegrænset internet med 5 Mbit/s downstream og 1 Mbit/s upstream i mindst syv år uden at betale yderligere.

Denne pakke er rettet mod den fjerdedel af de private hjem i Kansas City, der ikke har bredbånd allerede.

Ligesom det trådløse internet i Googles hjemby Mountain View, hvor indbyggerne kan komme gratis på nettet, er der tale om et eksperimentelt projekt, som skal vise, hvad det hurtige internet kan bruges til.

Kansas City blev valgt ud af et felt med 1.100 ansøger-byer, som alle ønskede at være med i projektet.  En enkelt by var så entusiastisk, at den omdøbte sig selv til "Google". Men det blev altså Kansas City, der løb med sejren. Endda uden at skulle omdøbes til Google City.

Senere vil Google udrulle fiber til andre byer i USA og måske også resten af verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.