Artikel top billede

Så dyr blev Experts svenske redningsplan

Expert stod ikke til at redde i Sverige. Redningsplanen kostede kæden et tocifret millionbeløb, fortæller koncernchefen for Expert. Butiksudlejere kan blive de helt store tabere.

Det kostede Expert rigtig mange penge at forsøge at redde kædens eksistens i Sverige.

"Inden man går konkurs, ser man jo på alle andre muligheder. Havde jeg ikke gjort det i januar 2012, havde vi ikke foretaget 45 opgraderinger - og 45 butikslukninger, hvor det så værst ud," siger koncernchef Lars Christensen om den mislykkede redningsplan.

Planen endte ifølge koncernchefen med at koste mere end 80 millioner kroner.

De 73 lukkede butikker får dog ikke kun økonomiske konsekvenser for Expert. Udlejerne af butikslokalerne skal nemlig nu til at finde nye lejere til de tomme lokaler, som den konkursramte kæde efterlader. 

"Du har jo nogle forpligtelser i et lejemål, men de ophører jo ved en konkurs," fortæller koncernchef Lars Christensen.

Ikke så let at gøre huslejetab op

Lars Christensen mener, at det er svært at gøre op, hvor mange penge de ledige lejemål kommer til at koste udlejerne.

"I en konkurs er der ikke ret mange vindere. Det er klart, at der er en del udlejere, der vil have nogle fordringer inde i konkursboet nu. Det er sådan, vi forholder os til det. Det er en del af konkursen, desværre," siger Lars Christensen.

Ifølge koncernchefen ligger langt hovedparten af de nu forhenværende butikker attraktivt placeret, blandt andet i store centre, og det bør derfor være muligt for udlejerne at leje lokalerne hurtigt ud igen og minimere tabene.

Hvad nu, hvis det ikke lykkes?
"Hvordan tabet kan gøres op i worst case, hvis ikke man får lejet det ud, er jo desværre en anden sag," siger Lars Christensen.

Den endelige behandling af konkursboet ventes færdig den 6. november, har kurator Michael Levin tidligere oplyst.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere