Artikel top billede

Microsoft: Ny lav 365-pris til små kunder

Uklart hvilken rolle forhandlerne skal spille, når Microsoft udruller sin nye abonnementsmodel for Office 365 til de helt små kunder.

Microsoft har i denne uge løftet endnu en lille del af sløret for en kommende model for, hvordan man i fremtiden vil sælge Office-pakker til private brugere og de helt små virksomheder.

Ifølge det amerikanske site Redmond ChannelPartner lægger Microsoft op til, at familier og små erhverskunder fremover kan tegne årsabonnement på den cloudbaserede Office 365, som så til gengæld giver ret til at bruge softwaren på fem forskellige computere.

Samtidig øger Microsoft den lagerplads som kunderne får stillet til rådighed via Skydrive, ligesom bruger i et vist omfang får lov til at køre Office-programmer på ikke-licenserede maskiner, hvilket Microsoft vil markedsføre under overskriften "Office on demand".

En ekstra detalje er ifølge Redmond ChannelPartner, at kunder der køber Office i enten pc- eller mac-udgaven fra midt i næste måned vil et års gratis licens til Office 365 oven i hatten.

Prisen for et års abonnement på Home Premium udgaven bliver ifølge Redmond ChannelPartner på 100 dollar (600 danske kroner), mens den udvidede version - Small Business Premium - kommer til at koste 150 dollar (900 danske kroner).

Til sammenligning ender prisen for den traditionelle boks-udgave af den nye Office 2013 på 140 dollar (840 danske kroner) for Home and Student-versionen, mens Home and Business vil koste omkring 220 dollar (1320 danske kroner).

Den nye abonnementsmodel for Office 365 blev annonceret i sommer under Microsofts årlige partnerkonference, WPC.

Her blev det også annonceret, at forhandlerne i fremtiden selv får lov til at fakturere erhvervskunder, der køber Office 365. Men siden sommerens annoncering er der sluppet meget få detaljer ud om, hvordan den nye licensmodel præcis bliver strikket sammen.

Men trods den seneste melding fra Microsoft, er det dog stadig uklart, om Microsoft selv vil stå for salget af Office 365 til de helt små kunder, eller om der også er levnet plads til at forhandlerne kan få en del af kagen.

Ifølge Redmond ChannelPartner kan den abonnementsbaserede Office 365 være tillokkende for mange privatkunder, som har mere end en computer i husstanden. Det er dog uklart, om den nye boksudgave af Office vil give mulighed for at installere softwaren på mere end en maskine pr. hustand.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere