Artikel top billede

Mozilla: Brug ét kodeord til hele nettet

Mozilla har startet betatesten af sin login-tjeneste Persona, hvor du kun behøver huske ét kodeord til alle websteder.

I et års tid har Mozilla arbejdet på sin login-tjeneste Persona, også kaldet BrowseriD, som er en konkurrent til lignende tjenester fra Google, Facebook og Twitter. Formålet er dels at gøre det lettere at logge sig på forskellige tjenester, så du kun behøver huske ét sæt med brugernavn og adgangskode, dels at beskytte de private oplysninger mod misbrug. Nu er den første betaversion lanceret.

Mozilla beskriver teknologien som en slags "kinesisk mur" mellem selve login-processen og så det, som du foretager dig, når du er logget på den pågældende tjeneste. Listen over, hvilke websteder du har besøgt, ligger kun på din egen computer. Her er der en markant forskel til Facebook, Twitter og andre, hvor brugerens adfærd bliver registreret meget nøje.

Persona virker ikke kun med Firefox-browseren fra Mozilla, men også med de fleste andre browsere på Windows, Mac OS, Linux, iOS og Android.

Selve identitetskontrollen foregår direkte i browseren, og det betyder også, at det ikke længere er nødvendigt at anvende en særlig server til login. For at tilmelde sig skal du blot have en gyldig mailadresse, og brugeren kan selv vælge, hvor længe det enkelte login skal være gyldigt.

Som en af de første har udvikleren David Somers fra News International brugt Persona på kryds-og-tværs siden i The Times, hvor du så kan gemme din score og bruge den på forskellige enheder. I en video på Mozilla-bloggen forklarer han om arbejdet med at integrere systemet og sammenligner det med OAuth og OpenID.

Persona kan også afprøves hos fototjenesten Open Photo og kalenderen Voost. Men der er langt til ambitionen om, at Persona kan bruges til hele nettet.

Mozilla vil selv bruge Persona som login-løsning i de kommende smartphones med Firefox OS, der ventes i begyndelsen af næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere