Artikel top billede

Mozilla: Brug ét kodeord til hele nettet

Mozilla har startet betatesten af sin login-tjeneste Persona, hvor du kun behøver huske ét kodeord til alle websteder.

I et års tid har Mozilla arbejdet på sin login-tjeneste Persona, også kaldet BrowseriD, som er en konkurrent til lignende tjenester fra Google, Facebook og Twitter. Formålet er dels at gøre det lettere at logge sig på forskellige tjenester, så du kun behøver huske ét sæt med brugernavn og adgangskode, dels at beskytte de private oplysninger mod misbrug. Nu er den første betaversion lanceret.

Mozilla beskriver teknologien som en slags "kinesisk mur" mellem selve login-processen og så det, som du foretager dig, når du er logget på den pågældende tjeneste. Listen over, hvilke websteder du har besøgt, ligger kun på din egen computer. Her er der en markant forskel til Facebook, Twitter og andre, hvor brugerens adfærd bliver registreret meget nøje.

Persona virker ikke kun med Firefox-browseren fra Mozilla, men også med de fleste andre browsere på Windows, Mac OS, Linux, iOS og Android.

Selve identitetskontrollen foregår direkte i browseren, og det betyder også, at det ikke længere er nødvendigt at anvende en særlig server til login. For at tilmelde sig skal du blot have en gyldig mailadresse, og brugeren kan selv vælge, hvor længe det enkelte login skal være gyldigt.

Som en af de første har udvikleren David Somers fra News International brugt Persona på kryds-og-tværs siden i The Times, hvor du så kan gemme din score og bruge den på forskellige enheder. I en video på Mozilla-bloggen forklarer han om arbejdet med at integrere systemet og sammenligner det med OAuth og OpenID.

Persona kan også afprøves hos fototjenesten Open Photo og kalenderen Voost. Men der er langt til ambitionen om, at Persona kan bruges til hele nettet.

Mozilla vil selv bruge Persona som login-løsning i de kommende smartphones med Firefox OS, der ventes i begyndelsen af næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere