Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ups: Gratis kode udløste gaveregn i spilbutik

Fejl eller pr-stunt? Med en særlig kode kunne brugerne hente masser af gratis spil hos Origin-portalen i weekenden.

Den amerikanske udgave af online-portalen Origin har haft en meget travl weekend. Med koden "OS3874XVC" kunne spillerne downloade en lang række spil uden at betale til deres computer. Koden er nu udløbet, men hen over weekenden blev den spredt på nettet og sandsynligvis brugt af tusindvis af brugere til at hente spil hos Origin. Det melder BBC.

Electronic Arts, som ejer portalen, havde sendt koden som en belønning til spillere, der havde udfyldt et spørgeskema på nettet. Den skulle så bruges til at downloade ét gratis spil. Men brugerne opdagede, at koden kunne bruges igen og igen, og den blev hurtigt spredt på Reddit og andre platforme.

Ifølge indlæg på Reddit har det været muligt at downloade dusinvis af spil over en periode på 18 timer i weekenden. Det er blandt andet titler som Crysis Warhead, Medal of Honor, Dead Space 2 og Mass Effect 2. En komplet liste findes her.

Electronic Arts har ikke selv kommenteret sagen, men der spekuleres på, om der kan være tale om en planlagt pr-aktion for at få flere brugere til at installere Origin-software. En slags viral marketing.

Det ser foreløbig ud til, at spilfirmaet ikke vil tage skridt mod de spillere, som har brugt koden til at downloade software. Heller ikke selv om de har hentet rigtig mange spil med den samme kode.

Men i Reddit diskussionsfora bliver det også diskuteret, om det overhovedet var lovligt at bruge koden, eller om der er tale om tyveri. Det er nu ikke alle brugere, der har været plaget af den slags samvittigheds-kvaler - en enkelt bruger skriver således, at han fik downloadet 90 GB spil med koden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.