Artikel top billede

Her er verdens største biometriske database

Intet andet land i verden har så mange biometriske data som de Forenede Arabiske Emirater.

I Europa er biometri stadig et kontroversielt emne, men sådan er det ikke i de Forenede Arabiske Emirater. Her er man stolt over, at man har verdens største samling med biometriske data, og man vil nu forsøge at få denne rekord registreret hos World Record Academy. Det skulle nemlig være sikkert, at intet andet land har en biometrisk database i samme størrelse.

De Forenede Arabiske Emirater har kun 8,3 millioner indbyggere, men der er registreret 103 millioner digitale fingeraftryk og 15 millioner ansigtsprofiler samt digitale signaturer. For nogle indbyggere er der mere end én biometrisk profil, og landet har også registreret biometriske data for mange af de udlændinge, der arbejder eller besøger landet.

Dr. Ali Al Khoury, der er chef for landets personregister, siger til GulfNews, at man har indsendt en officiel ansøgning for at få anerkendt rekorden.

Den gigantiske biometriske database skal forebygge id-tyveri og understøtte regeringens nationale vision for 2021, hvor en større del af kommunikationen mellem det offentlige og borgerne skal foregå online.

Helt tilbage i 2003 startede ørkenlandet med at bruge iris-scanninger til at identificere personer, som er forbudt indrejse. Allerede i 2005 var der 800.000 datasæt i denne database, og dermed var det den største af sin art i verden.

Det er næppe sandsynligt, at europæiske lande vil forsøge at slå rekorden lige med det samme. EU-domstolen behandler i øjeblikket sager fra Tyskland og Holland, som skal afklare, om det overhovedet er tilladt at gemme fingeraftryk på RFID-chips i pas.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere