Artikel top billede

Midt i salgsplaner: Fortsat vækst i Atea

Samtidig med salgsplanerne har Atea præsenteret et fornuftigt regnskab for tredje kvartal. Omsætningen er dog faldet i Danmark.

Midt i planerne om et salg har Ateas koncernchef Claus Hougesen her til morgen præsenteret et fornuftigt regnskab for tredje kvartal.

Det viser et driftsresultat (EBITDA), der er forbedret med syv millioner norske kroner, svarende til fem procent, i forhold til trejde kvartal i 2011. 

Tilsvarende er omsætningen er gået 8,2 procent frem i forhold til samme kvartal i fjor. Det er en forøgelse af omsætningen på omkring 300 millioner.

Omsætning faldet i Danmark

I Danmark er driftsresultatet øget med 6,9 millioner sammenlignet med sidste år, og det svarer til en fremgang på næsten 14 procent. 

Til gengæld har Atea i Danmark mistet omkring 32 millioner norske kroner på omsætningen, svarende til 2,6 procent, i forhold til tredje kvartal af 2011. I samme periode er de danske driftsomkostninger er øget med 3,4 procent.

En stor del af denne nedgang kan ifølge Atea blandt andet forklares med et svigtende pc-salg op til lanceringen af Windows 8 i fjerde kvartal af 2012, hvor Atea forventer at øge sine markedsandele. 

Mens produktomsætningen er faldet med seks procent i Danmark, har konsulentydelser og services oplevet en fremgang på 8,5 procent.

Selskabet forventer en vækst på 2,7 procent per år frem mod 2015.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere