Artikel top billede

Mange printere har problemer med Windows RT

De fleste printere fra HP og Dell har kun begrænset kompatibilitet med det nye Windows RT.

Hewlett Packard og Dell har udsendt lister med printere og multifunktions-enheder, som informerer om deres kompatibilitet med det nye Windows 8 og den ARM-baserede variant Windows RT.

Microsoft har tidligere advaret om, at nogle gamle printere ikke vil fungere under det nye operativsystem, og det bliver bekræftet med de nye lister.

Ud af 200 LaserJet- og ColorJet-printere fra HP er det kun 34, der er fuldt kompatible med Windows RT. Resten fungerer enten slet ikke eller kun i begrænset omfang sammen med RT på tablet-pc'er.

Den gode nyhed er så, at de fleste modeller trods alt kan bruges med Windows 8 på x86-processorer.

Problemet er det samme hos Dell. Her er det kun 32 ud af 110 printere, der fungerer fuldt ud sammen med Windows RT.

Hvis man kigger på blækprinterne fra Dell, er det kun to ud af 36 modeller, der kan bruges med Windows RT. HP's liste indeholder kun laserprintere.

Microsoft har ændret printer-arkitekturen i Windows 8 for at reducere belastningen i systemet og gøre det mere simpelt at udskrive. I Windows RT kræves helt nye drivere for at få printerne til at fungere, og der er en række begrænsninger, herunder et loft på 4 GB hukommelse i AMD's 32-bit processorer.

En analytiker hos Insight 64 siger til PC World, at det samme problem også kan gælde for kameraer, scannere og andet periferi-udstyr. Man kan altså ikke uden videre være sikker på, at man kan tilslutte det eksisterende Windows-udstyr til en tablet-pc med Windows RT, heller ikke selvom det kører fint under Windows 8.

Han tilføjer at printer-producenter som HP og Canon har en klar interesse i at begrænse kompatibiliteten, så de kan sælge flere nye printere med fuld understøttelse for Windows RT.

Problemet med den begrænsede printer-understøttelse er ikke begrænset til Microsofts tablet-operativsystem, men kendes også fra andre mobile platforme som iOS og Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere