Artikel top billede

Mange printere har problemer med Windows RT

De fleste printere fra HP og Dell har kun begrænset kompatibilitet med det nye Windows RT.

Hewlett Packard og Dell har udsendt lister med printere og multifunktions-enheder, som informerer om deres kompatibilitet med det nye Windows 8 og den ARM-baserede variant Windows RT.

Microsoft har tidligere advaret om, at nogle gamle printere ikke vil fungere under det nye operativsystem, og det bliver bekræftet med de nye lister.

Ud af 200 LaserJet- og ColorJet-printere fra HP er det kun 34, der er fuldt kompatible med Windows RT. Resten fungerer enten slet ikke eller kun i begrænset omfang sammen med RT på tablet-pc'er.

Den gode nyhed er så, at de fleste modeller trods alt kan bruges med Windows 8 på x86-processorer.

Problemet er det samme hos Dell. Her er det kun 32 ud af 110 printere, der fungerer fuldt ud sammen med Windows RT.

Hvis man kigger på blækprinterne fra Dell, er det kun to ud af 36 modeller, der kan bruges med Windows RT. HP's liste indeholder kun laserprintere.

Microsoft har ændret printer-arkitekturen i Windows 8 for at reducere belastningen i systemet og gøre det mere simpelt at udskrive. I Windows RT kræves helt nye drivere for at få printerne til at fungere, og der er en række begrænsninger, herunder et loft på 4 GB hukommelse i AMD's 32-bit processorer.

En analytiker hos Insight 64 siger til PC World, at det samme problem også kan gælde for kameraer, scannere og andet periferi-udstyr. Man kan altså ikke uden videre være sikker på, at man kan tilslutte det eksisterende Windows-udstyr til en tablet-pc med Windows RT, heller ikke selvom det kører fint under Windows 8.

Han tilføjer at printer-producenter som HP og Canon har en klar interesse i at begrænse kompatibiliteten, så de kan sælge flere nye printere med fuld understøttelse for Windows RT.

Problemet med den begrænsede printer-understøttelse er ikke begrænset til Microsofts tablet-operativsystem, men kendes også fra andre mobile platforme som iOS og Android.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere