Artikel top billede

Nyudnævnt dansk Logica-direktør skal styre milliard-omsætning gennem ejerskifte

Den nyudnævnte Logica-direktør, Martin Petersen, mener, at der er plads til forbedringer, selvom selskabet allerede i dag er en god forretning.

Fredag morgen offentliggjorde Jesper Scharff, at han stopper efter 11 år i Logica. Som afløser blev Martin Petersen indsat som konstitueret administrerende direktør - foreløbigt året ud. 

Martin Petersen har tidligere haft ansvaret for et af Logicas store forretningsområder, den offentlige sektor. Nu kommer han så til at stå med ansvaret for hele forretningen.

"Jeg har arbejdet med en stor del af den danske forretning, men ikke den hele. Det kommer jeg til at kigge på i fremtiden og fortsætte det gode arbejde, som Jesper (Scharff, red.) har gjort. Det er jo blevet en rigtig både stor og god forretning, vi har," siger Martin Petersen. 

Han havde kun siddet i direktørstolen i et par timer, da han blev kontaktet af CRN, men han er allerede nu bevidst om, at en af de vigtigste opgaver bliver overgangen fra Logica til CGI, der købte Logica tidligere på året.

"Jeg skal være tovholder og sikre, at vi får det bedst mulige resultat ud af den transformation, for der er ingen tvivl om, at CGI kommer med mange interessante ting, som vi skal have integreret i den danske forretning, og som helt klart vil forbedre os på en række områder," siger han.

Det er en af de opgaver, som Martin Petersen ser frem til.

"En af CGI's key differentiators er det, de kalder operation excellence, og vi vil blive endnu bedre til at levere gode løsninger til tiden og de budgetter, der er aftalt med vores kunder via de værktøjer, der allerede eksisterer i CGI på det område," siger han og understreger, at Logica allerede i dag er gode på det område.

"Vi er blevet en klart bedre forretning de sidste 10 år, og det er vi blandt andet, fordi vi er ganske gode til det i dag, men vi kan jo altid blive bedre, og der skal vi udnytte, at CGI kommer med det som et specifikt fokusområde," tilføjer Martin Petersen.

Nu skal han sørge for, at Logica efter transformationen fortsætter den positive udvikling i Danmark.

"Vi ligger på lige omkring en milliard i omsætning i seneste regnskabsår. Vi har haft en god udvikling i både vækst og indtjening, og det skal jeg jo bare være med til at fortsætte," siger den nye chef i Logica.

Han mener, at det er en stor udfordring at forsøge at vokse i et presset marked.

"Det er et marked, der ikke er trivielt at agere i. Der er rigtig mange stærke konkurrenter, og der er mange steder, hvor finanskrisen stadigvæk kradser, både i den offentlige og private sektor. Og det er da en udfordring i et marked med minimal vækst at have ambitioner om større vækst og forbedringer af indtjeningen," siger Martin Petersen.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere