Artikel top billede

Nyudnævnt dansk Logica-direktør skal styre milliard-omsætning gennem ejerskifte

Den nyudnævnte Logica-direktør, Martin Petersen, mener, at der er plads til forbedringer, selvom selskabet allerede i dag er en god forretning.

Fredag morgen offentliggjorde Jesper Scharff, at han stopper efter 11 år i Logica. Som afløser blev Martin Petersen indsat som konstitueret administrerende direktør - foreløbigt året ud. 

Martin Petersen har tidligere haft ansvaret for et af Logicas store forretningsområder, den offentlige sektor. Nu kommer han så til at stå med ansvaret for hele forretningen.

"Jeg har arbejdet med en stor del af den danske forretning, men ikke den hele. Det kommer jeg til at kigge på i fremtiden og fortsætte det gode arbejde, som Jesper (Scharff, red.) har gjort. Det er jo blevet en rigtig både stor og god forretning, vi har," siger Martin Petersen. 

Han havde kun siddet i direktørstolen i et par timer, da han blev kontaktet af CRN, men han er allerede nu bevidst om, at en af de vigtigste opgaver bliver overgangen fra Logica til CGI, der købte Logica tidligere på året.

"Jeg skal være tovholder og sikre, at vi får det bedst mulige resultat ud af den transformation, for der er ingen tvivl om, at CGI kommer med mange interessante ting, som vi skal have integreret i den danske forretning, og som helt klart vil forbedre os på en række områder," siger han.

Det er en af de opgaver, som Martin Petersen ser frem til.

"En af CGI's key differentiators er det, de kalder operation excellence, og vi vil blive endnu bedre til at levere gode løsninger til tiden og de budgetter, der er aftalt med vores kunder via de værktøjer, der allerede eksisterer i CGI på det område," siger han og understreger, at Logica allerede i dag er gode på det område.

"Vi er blevet en klart bedre forretning de sidste 10 år, og det er vi blandt andet, fordi vi er ganske gode til det i dag, men vi kan jo altid blive bedre, og der skal vi udnytte, at CGI kommer med det som et specifikt fokusområde," tilføjer Martin Petersen.

Nu skal han sørge for, at Logica efter transformationen fortsætter den positive udvikling i Danmark.

"Vi ligger på lige omkring en milliard i omsætning i seneste regnskabsår. Vi har haft en god udvikling i både vækst og indtjening, og det skal jeg jo bare være med til at fortsætte," siger den nye chef i Logica.

Han mener, at det er en stor udfordring at forsøge at vokse i et presset marked.

"Det er et marked, der ikke er trivielt at agere i. Der er rigtig mange stærke konkurrenter, og der er mange steder, hvor finanskrisen stadigvæk kradser, både i den offentlige og private sektor. Og det er da en udfordring i et marked med minimal vækst at have ambitioner om større vækst og forbedringer af indtjeningen," siger Martin Petersen.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.