Artikel top billede

Eplehuset hacket: Danske kundedata kan være afsløret

Serveren hacket hos forhandlerens hostingudbyder: Vi tager udgangspunkt i den værst tænkelige situation, siger Eplehusets sikkerhedschef.

"Der er ingen kreditinformation, som er blevet hacket. Det kommer aldrig ind på vores server," slår Hallvard Opheim fra Eplehuset-koncernen fast.

Men han indrømmer, at selskabets kundekartotek - hvor også danske kunder indgår - kan være blevet blotlagt ved det hackerangreb, som har været hos Apple-forhandlerens norske hosting-udbyder, Increo.

"Det, vi ved med sikkerhed, er, at der er nogen, som har været inde på serveren. Vi har derfor valgt at tage udgangspunkt i det værst tænkelige scenario. Også selv om jeg er overbevist om, at risikoen er ganske lille," siger Hallvard Opheim, der har den officielle titel Quality Manger, til CRN.

Eplehusets kundedatabase er krypteret, og har derfor et ekstra sikkerhedslag. Men, som Hallvard Opheim indrømmer, så er det ikke nogen garanti. Kryptering kan også brydes.

"Derfor har vi nulstillet alle passwords og opfordrer alle, der har brugt samme det andre steder til at ændre deres password."

Ifølge Hallvard Opheim behøver kunder, dog ikke frygte at deres betalingskortoplysninger, kan være endt hos hackerne.

"Der er ingen sensitive personoplysninger. Og alt information omkring betalingskort foregår på vores betalingspartners sider," siger Hallvard Opheim.

Eplehuset blev først informeret omkring hackerangrebet i går. Men faktisk er det fire uger siden, at hackerindgrebet begyndte.

"Jeg kan  forstå ud fra et sikkerhedsperspektiv, at vores udbyder først valgt at informere om det i går, for at undgå, at andre angreb svaghederne. Det er en vanskelig situation, hvor de skønnede at det kunne få sikkerhedsmæssige konsekvenser, hvis de var gået ud tidligere," siger Hallvard Opheim.

Han vil ikke - i hvert fald offentligt - kritisere udbyderen Increo. På den anden side vil han heller ikke love, at sagen ikke får konsekvenser.

"Det er lidt for tidligt at sige, om denne situation får indflydelse på vores valg af leverandør fremover. Nu skal vi have styr på situationen, og så må vi tage den senere," siger Hallvard Opheim.

Eplehuset vil ikke ud med det nøjagtige antal personer i deres kundekartotek, og som dermed kan risikere, at være blevet kompromitteret.

"Men det er et relativt stort antal kunder - også i Danmark," siger Hallvard Opheim.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere