Artikel top billede

CSC-fusk granskes på 22. måned af børstilsyn

Den omfattende mistanke om CSC-regnskabssvindel i millionklassen, der udspringer i Danmark, granskes på 22. måned.

Målt på den tid det amerikanske børstilsyn bruger på at granske mistanken om regnskabsfusk hos CSC, tager man sagen ganske alvorlig.

I hvert fald foregår undersøgelsen, der blev iværksat 28. januar 2011 nu på 22. måned.

Det fremgår af CSC's netop aflagte globale regnskab for andet kvartal 2013.

"The SEC's investigative activities are ongoing," hedder det.

Tidligere har det været fremme, at bevidst regnskabsfusk var blevet foretaget i danske CSC-selskaber.

Kort efter sagen startede kaldte CSC's daværende topchef Mike Laphen sagen for "en lusket plan" udført af en "en håndfuld" - efter hans mening - "afsporede personer", som var et isoleret tilfælde  

Men siden er skandalen vokset til det ene kontinent efter det andet, topchefen er uskiftet og flere under lande har sat undersøgelser i gang.

Både i USA, Australien og England har der vist sig regnskabsmæssige uregmæssigheder for millioner med suspenderet personale til følge og mistanker om fusk.       

Flere investorer har lagt sag an mod både CSC og ledelsen, som følge af regnskabsskandalen.

Såvel CSC's globale topchef Michael W. Laphen som den danske Carsten Lind har siden da forladt virksomheden.

I Danmark indsatte den topledelsen problemknuseren John Walsh og på øverste plan har den nye topchef Mike Lawrie igangsat en massiv omstrukturering og åbenhjertigt fortalt om selskabets deroute.      

Omstruktureringen betyder blandt andet, at CSC i Norden igen har annonceret en fyringsrunde, hvor firmaet vil skære 180 stillinger.

I forsommeren mistede 450 jobbet, og hundreder af ansatte blev overdraget til konkurrenten Tata TCS efter tabet af TDC-kontrakter for miiliarder.

Kort efter fyrede Tata TCS omkring 84 af medarbejderne. Senere offentliggjorde CSC et regnskab i Danmark med et underskud på en lille milliard kroner.  

Firmaet har også frasolgt dele af forretningen i Italien.

Det vides endnu ikke hvornår det amerikanske børstilsyn er helt færdig med dets undersøgelse.

CSC har afsluttet sin egen interne undersøgelse af regnskabssagen, men bistår fortsat det amerikanske børstilsyn og andre med de igangværende undersøgelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere