Artikel top billede

Apple flår dansk forfatter helt ud af butikken

Sådan behandler Apple besværlige samarbejdspartnere.

Danske Peter Øvig Knudsen har skabt en masse omtale af Apples beslutning om at nægte at forhandle forfatterens hippie-bog på grund af billeder af afklædte personer.

Men hvis den massive omtale skulle få Apple til at ændre mening - så har den strategi slået fejl.

Nu har Apple nemlig valgt at smide alle Peter Øvig Knudsens bøger og apps ud af App Store. Ifølge en blogpost hos Hippieselskabet har Apples amerikanske kontor telefonisk oplyst, at firmaet ikke længere vil forhandle ting med hans navn på.

I første omgang var Apple ellers blot imod at sælge e-bøger fra den danske forfatter. Men det seneste kapitel i sagen mellem forfatteren og Apple er, at Apple også har sparket forfatterens to apps ud af butikken.

Programmerne var en interaktiv udgave af Hippie-bøgerne, som kun er udviklet til iOS-platformen. Den første app har ligget i Apples butik i over et år.

Dermed har Apple sat en kraftig streg under deres betingelser og bekræftet, at det sjældent gavner en forhandling med Apple at gå til pressen.

Europæiske politikere på spring

Apples seneste træk får ikke Øvig og resten af Hippieselskabet til at holde mund.

"Apples beslutning blev meddelt telefonisk af en medarbejder, der kun havde standardsvar på mine indvendinger. Konsekvensen for os er voldsomt ubehagelig: Vi har investeret betydelige summer og kræfter i en avanceret app, som vi nu ikke kan sælge nogen steder. Selv hvis vi censurerer den, vil den sandsynligvis ikke blive godkendt til salg i App Store" skriver Jens Lauritsen, administrerende direktør i Hippieselskabet, i en pressemeddelelse.

Sagen har fået flere politikere på banen. De danske medlemmer af EU-parlamentet Morten Messerschmidt (DF) og Morten Løkkegaard vil bringe sagen til EU-kommissionen. Kulturminister Uffe Elbæk (R) har også kontaktet sine kolleger i EU for at høre deres landes erfaringer med Apples betingelser.

De fjernede apps var digitale udgaver af Hippie-bøgerne, hvor man kunne få bogen læst op af forfatteren og høre musik af "Tømrer-Claus", der også medvirker i bogen.

LÆS OGSÅ:

Forfatter laver selv-censur på grund af Apple

Apple smider æble-dækkede bryster ud af butikken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere