Artikel top billede

Apple flår dansk forfatter helt ud af butikken

Sådan behandler Apple besværlige samarbejdspartnere.

Danske Peter Øvig Knudsen har skabt en masse omtale af Apples beslutning om at nægte at forhandle forfatterens hippie-bog på grund af billeder af afklædte personer.

Men hvis den massive omtale skulle få Apple til at ændre mening - så har den strategi slået fejl.

Nu har Apple nemlig valgt at smide alle Peter Øvig Knudsens bøger og apps ud af App Store. Ifølge en blogpost hos Hippieselskabet har Apples amerikanske kontor telefonisk oplyst, at firmaet ikke længere vil forhandle ting med hans navn på.

I første omgang var Apple ellers blot imod at sælge e-bøger fra den danske forfatter. Men det seneste kapitel i sagen mellem forfatteren og Apple er, at Apple også har sparket forfatterens to apps ud af butikken.

Programmerne var en interaktiv udgave af Hippie-bøgerne, som kun er udviklet til iOS-platformen. Den første app har ligget i Apples butik i over et år.

Dermed har Apple sat en kraftig streg under deres betingelser og bekræftet, at det sjældent gavner en forhandling med Apple at gå til pressen.

Europæiske politikere på spring

Apples seneste træk får ikke Øvig og resten af Hippieselskabet til at holde mund.

"Apples beslutning blev meddelt telefonisk af en medarbejder, der kun havde standardsvar på mine indvendinger. Konsekvensen for os er voldsomt ubehagelig: Vi har investeret betydelige summer og kræfter i en avanceret app, som vi nu ikke kan sælge nogen steder. Selv hvis vi censurerer den, vil den sandsynligvis ikke blive godkendt til salg i App Store" skriver Jens Lauritsen, administrerende direktør i Hippieselskabet, i en pressemeddelelse.

Sagen har fået flere politikere på banen. De danske medlemmer af EU-parlamentet Morten Messerschmidt (DF) og Morten Løkkegaard vil bringe sagen til EU-kommissionen. Kulturminister Uffe Elbæk (R) har også kontaktet sine kolleger i EU for at høre deres landes erfaringer med Apples betingelser.

De fjernede apps var digitale udgaver af Hippie-bøgerne, hvor man kunne få bogen læst op af forfatteren og høre musik af "Tømrer-Claus", der også medvirker i bogen.

LÆS OGSÅ:

Forfatter laver selv-censur på grund af Apple

Apple smider æble-dækkede bryster ud af butikken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.