Artikel top billede

Spillet blev kult - men udvikleren anede intet om det

En kultklassiker fra 1982 gjorde massivt indtryk på masser af computerspillere. Først mange år senere gik det op for udvikleren af spillet.

Snart har 3D-udgaven af The Hobbit premiere i en biograf nær dig. Men allerede i 1982 blev der lavet en populær fortolkning af Tolkien-klassikeren.

Dengang i en noget mindre imponerende udgave rent grafisk, men på mange andre måder var det skelsættende og imponerende for sin tid.

 
Spillet "The Hobbit" var et adventurespil, hvor man via tekstkommandoer skulle bevæge sig gennem spillet. Spillet kan stadig spilles online via en emulator her.

Spillet blev et øjeblikkeligt hit, men en af udviklerne, Veronika Megler, fortæller, at hun aldrig opdagede det, og først virkelig har forstået omfanget af sin popularitet inden for de sidste par år, selv om spillet også begyndte at sælge uden for hjemlandet England, fortæller hun i et længere interview hos The Register.

"Det er kun inden for de sidste par år, at det gik op for mig, at det var et hit. Det har fået mig til at tænke over, hvad der ville være sket i mit liv, hvis jeg havde vidst det," siger Veronika Megler til The Register.

Hun lavede kun ét spil mere og fik så job hos IBM. Siden har hun forfulgt en karriere i it-branchen langt fra computerspil-design.
Men hun bliver stadig mindet om sin fortid via taknemmelige takkebreve fra spillere, der giver hende æren for, at de lærte engelsk ved at spille "The Hobbit" - eller som mener, at det netop var hendes spil, der fik dem til at søge ind i computerbranchen.

Det manglende kendskab til sin egen succes er Megler ikke alene om. I en aktuel fil, "Searching for Sugarman", kan man følge historien om den amerikanske musiker Rodriguez, der 25 år efter sin kiksede karrieres afslutning opdager, at han hele tiden har været et kæmpe idol i Sydafrika.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere