Artikel top billede

HP: Ciscos servertal er helt ude i skoven

Cisco overdriver sin markedsandel på servermarkedet helt urimeligt, lyder det fra giganten HP. Vi snakker om æbler og pærer, lyder svaret fra Cisco.

Cisco overdriver sin andel af det danske servermarked helt urimeligt, lyder det nu fra konkurrenten HP.

CRN kunne i går citere Ciscos kanalchef Lasse Garby for, at væksten i Ciscos serverforretning betyder, at man i det seneste kvartal passerede en dansk markedsandel på mere end 15 procent. Men det billede passer slet ikke med virkeligheden, lyder det nu fra Tina Borgbjerg, der er ansvarlig for HPs danske serverforretning.

Hun henviser til en foreløbig opgørelse fra IDC, som viser, at Cisco i tredje kvartal solgte 185 servere. Det svarer til en markedsandel på 2,9 procent.

"De foreløbige kvartalstal fra IDC er baseret på antal enheder. Og der fremgår det for eksempel, at HP har en markedsandel på 53 procent, mens Cisco er nummer fem med en andel på 2,9 procent. Så når man sammenligner med IDCs tal, er udmeldingen fra Cisco helt ude i skoven," siger Tina Borgbjerg.

Hun anerkender, at Cisco de seneste år har formået at finde en plads på servermarkedet, men kan slet ikke genkende Cisco budskab om, at man er på nippet til at være den tredjestørste serverleverandør i Danmark.

"Cisco er det seneste år vokset fra ingenting til der, hvor de ligger i dag. Det er jo i sig selv en fantastisk vækst, men der er stadig lang vej, før de kommer op i nærheden af eksempelvis IBM på 3. pladsen, som sælger omkring fem gange så mange servere," siger Tina Borgbjerg.

Æbler og pærer

Hos Cisco fastholder kanalchef Lasse Garby sine udtalelser. Ifølge ham er det afgørende ikke antallet af solgte servere, men derimod den omsætning, som serversalget generer. Dér ligger Cisco langt over det niveau, som IDC-tallene viser, fordi Cisco er fokuseret på de større bladeservere, mener han.

"For os er det markedet for blade-servere, der er interessant. Man kan ikke sammenligne æbler og pærer. Når jeg nævner en markedsandel på 15 procent er det bladeserver-markedet, jeg taler om, og dér har vi 15 procent af salget," siger Lasse Garby.

"Der sælges i tusindvis af mindre enheder, men det er ikke et marked, som har vores fokus. Det er et commodity-marked, hvor det er prisen, der er afgørende, hvor vi i stedet satser på løsninger, der er langt mere værdibaserede," lyder det fra Lasse Garby.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere