Fiberfirma klar med superbredbånd i bynet

Bredbåndsselskabet Nianet er nu klar til at etablere fiber-bynet i alle danske byer. Teknologien er afprøvet i Holbæk. Nu skal Nianet bygge et fibernetværk, der forbinder alle husstande i Ballerup Kommune.

Bredbåndsselskabet Nianet, der sidste år betalte omkring 50 millioner kroner for det konkursramte teleselskab KPNQwests danske fibernetværk, er nu klar til at rulle superbredbånd ud i hele Danmark.

Selskabet er i første omgang gået i gang i Holbæk, hvor Nianet i samarbejde med det lokale elselskab, NVE, i dag leverer superbredbånd til 2000 kunder. NVE ejer også en tredjedel af Nianet.

Nianet satser på bynet, den såkaldt svenske model, hvor hele byer eller kommuner kobles sammen på ét netværk. I første omgang gælder det Ballerup Kommune, hvor selskabet skal levere et IP-netværk til hele kommunen.

Tæt samarbejde

- Vi vil i tæt samarbejde med lokale el-installatører, kommunen, boligselskaber og grundejerforeninger etablere et fintmasket fibernetværk, som forbinder hvert enkelt hus, boligblok, virksomhed eller institution med bredbåndsnettet, siger Peter Thrige Andersen, direktør for Nianet.

Han oplyser, at Nianet har brugt erfaringerne fra Holbæk til at få styr på teknologien, men at selskabet nu er klar til at etablere fibernet i alle landets byer.

- Vi er også i gang i Esbjerg. Vores vision er at etablere digitale hjem for så mange af landets indbyggere som muligt, hvilket vore kompetencer indenfor udbygning af backbone-netværk giver et godt udgangspunkt for, siger direktøren.

Tjenesterne leveres af NVE Bredbånd, hvor den tidligere danske direktør svenske Bredbandsbolaget, Claus Bülow Christensen, er direktør.

Kunderne får superbredbånd på 100 Mbit/s ført ind i hjemmet, som giver adgang til tv, telefoni, internet og video-on-demand.

For det betaler kunderne 140 kroner om måneden for en basispakke, men så er alt også betalt lige fra intern telefoni, tv og en internetforbindelse på op til to Mbit/s begge veje.

Kunderne kan dog vælge at få flere tv-kanaler, flere IP-adresser og hurtigere internet, men så stiger prisen også.

Ifølge Peter Thrige Andersen, direktør for Nianet, betaler kunderne i gennemsnit 300 kroner om måneden, når alt er talt med.

Nianet tjener penge næste år

Og de etablerede teleselskaber og de øvrige konkurrenter på det boomende bredbåndsmarked kan godt gøre sig klar til hård konkurrence i hele landet, mener direktøren.

- Vi råder i dag over et netværk, som det kostede KPNQwest over 500 millioner kroner at bygge. Vi betalte 50 millioner for det og har skudt yderligere 50 millioner kroner i siden da, så vores samlede investering ligger på omkring 100 millioner kroner, siger direktøren.

Direktøren regner med at have de første 10.000 husstande tilsluttet inden årets udgang, hvilket er nok til, at selskabet når break-even. Han regner med, at selskabet får sorte tal på bundlinjen næste år.

- Vi råder jo over et fibernetværk, der strækker sig over hele landet, så vi er klar til at gå i gang overalt. Dog holder vi et vågent øje med, hvor TDC og Teliastofa ruller fiber ud, siger han.

Nianet bygger på resterne af graveselskabet Teleducts, der gravede optiske fiberkabler ned for mange af de nye teleselskaber i Danmark for fem-seks år siden. Teleducts lagde samtidig sine egne rør ned, som det er enkelt at lægge fiberkabler ind i ved hjælp af en såkaldt puste-teknik.

Da krisen satte ind, gik de fleste af de nye teleselskaber konkurs, hvilket fik Nianet til at købe den danske del af det konkursramte, hollandsk-amerikanske KPNQwests telenetværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere