Artikel top billede

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013

Dine nye gadgets er snart forældet, men fortvivl ikke. I 2013 vil du i stedet savle over de her syv produkter.

I dag er du sikkert glad for din Samsung Galaxy S III, iPad Mini eller Lumia 920.

Men bare vent.

Ved denne tid næste år er de store gadget-hit fra 2012 allerede glemt, og nye produkter er kommet til.

Derfor har vi kigget lidt i spåkuglen og fundet frem til en række nye produkter, som vi håber ser dagens lys i 2013

Nogle af de produkter, vi nævner her, er omgærdet med stor mystik og eksisterer endnu kun på rygteplan. Andre er annonceret, og visse af dem kan allerede købes i udlandet, men endnu ikke her i Danmark.

Sci-fi-briller og Zuckerbergs nye telefon

1. Googles Project glass

Googles digitale brille-projekt, der er døbt Project Glass, er sandsynligvis det mest science fiction-agtige produkt, vi får at se i 2013.

Brillerne bliver sluttet til din telefon via Bluetooth, og herefter kan den projicere et billede op på brilleglasset.

Det kan eksempelvis være dine e-mails, sms-beskeder, de seneste aktiekurser eller retningsangivelser fra din navigations-app.

Brillerne fra Google forventes at blive et led i en ny tendens, hvor vi vil se mere ny elektronik, der kan bæres på kroppen. Eksempelvis går der i øjeblikket rygter om, at Apple arbejder på at udvikle et armbåndsur, der på langt sigt kan erstatte iPhonen. Men allerede nu ser vi digitale armbånd som eksempelvis Jawbone Up, der kan hjælpe dig med at føre en sund livsstil. 

Google-brillerne bliver lanceret i et stærkt begrænset oplag i 2013.

Men det vil kun være tilgængelig for folk, der sidste år deltog i Googles udviklerkonference I/O, hvor brillerne i føste omgang blev præsenteret. Derudover vil det første oplag af brillerne koste intet mindre end 1.500 dollar - altså knap 8500 kroner.

Hvornår brillerne vil være tilgængelige for os almindelige dødelige vides endnu ikke.

2. Facebook-telefonen

Facebooks stifter Mark Zuckerberg har flere gange afvist, at Facebook er i gang med at udvikle en smartphone.

Men ikke desto mindre er rygterne ekstremt vedholdende. Vi hørte rygtet første gang i 2010, da den velinformerede Techcrunch-blogger Michael Arrington skrev, at to navngivne topfolk hos Facebook på daværende tidspunkt stod i spidsen for et tophemmeligt telefon-projekt.

Sidste år fik rygtet ny næring, da New York Times skrev, at Facebook har kapret seks tidligere software- og hardwareingeniører fra Apple. Folk der tidligere har arbejdet med at udvikle iPhonen og iPad'en, og som ifølge New York Times formodes at skulle arbejde på at udvikle en ny Facebook-smartphone. 

På trods af Zuckerbergs afvisninger kan det ikke helt udelukkes, at Facebook i 2013 vil udfordre Apple og Googles dominans på smartphone-markedet.

Amazon og Nokia går i krig mod Apple og Googles dominans

3. Amazons Kindle-telefon

I modsætning til Facebook er Amazon allerede en etableret hardware-producent.

De seneste år har virksomheden, der oprindeligt startede som en internetboghandel, haft stor succes med sine tablets og ebogslæsere, der bærer navnet Kindle.

Derfor vil det også være logisk, hvis Amazons næste skridt bliver at lancere en Kindle-telefon.

Ifølge rygterne, der blandt andet er blevet bragt til torvs af gadget-bloggen Engadget, har Amazon allerede lagt en bestilling på 5 millioner telefoner hos den taiwanesiske producent Foxconn, der også producerer Apples produkter.

Holder rygterne, vil telefonen sandsynligvis komme på markedet i 2. eller 3. kvartal af 2013, og i lighed med Amazons Kindle tablets vil det ifølge Engadget sandsynligvis blive ret billige enheder, der kommer til at koste mellem 100 og 200 dollar (550 og 1100 kroner).

Amazon har dog indtil videre ikke udvist stor interesse for det danske marked, og derfor må vi danskere givetvis væbne os med ekstra stor tålmodighed.

4. Nokia-tablet

Den nye Nokia-smartphone, Lumia 920, har vakt stor begejstring blandt gadget-fans verden over.

Men om den positive modtagelse er nok til at redde kriseramte Nokias vides ikke. Ikke desto mindre forventes det, at Nokia i 2013 vil fortsætte med at sende nye produkter på markedet, og blandt de nye produkter vil der med stor sandsynlighed være en tablet.

Ifølge det store amerikanske gadget-medie The Verge vil der være tale om en Windows RT-tablet, og det forventes, at den vil blive lanceret til februar i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona.

Tabletten vil ifølge The Verge udmærke sig ved at have et særligt cover, der i udseende vil minde om et bogomslag.

Coveret vil have et indbygget tastatur i stil med coveret til Microsofts Surface og vil desuden have et ekstra batteri, der kan forlænge tablettens batteritid.

Sagnomspundet tv, nye konsoller og verdens bedste bil

5. Apples fladskærms-tv

Apples fladskærms-tv er næsten allerede blevet ophøjet til en realitet, selv om der endnu ikke er nogen håndfaste beviser på, at det nogensinde kommer til at se dagens lys.

Men den tiltagende rygtestrøm plejer som regel at være en indikation på, at der er noget under opsejling. Før jul pustede Apple-chefen Tim Cook dog også selv til ilden ved at proklamere, at Apple har fokus på tv-området.

"Når jeg går ind i min stue og tænder for tv'et, føler jeg, at jeg er rejst 20 eller 30 år tilbage i tiden. Dette er et område, som vi interesserer os intenst for. Mere kan jeg ikke sige," sagde han i et interview med den amerikanske tv-station NBC.

Ifølge rygterne tester Apple i øjeblikket en række forskellige tv-design i størrelsen 46-52 tommer.

Bliver Apple-fjernsynet en realitet, er det dog usikkert, om vi allerede får det at se i 2013, eller om vi må vente til 2014 eller helt til starten af 2015.

6. Tesla Model S

De første tusinde styk af Teslas elbil Model S er allerede rullet ud til de amerikanske forbrugere. 

Men går alt efter planen, vil de første udgaver af Model S blive leveret til de danske kunder i løbet af første halvår af 2013.

Og de, der har forudbestilt et eksemplar, kan roligt begynde at glæde sig. Model S er nemlig i en klasse for sig selv. Ikke blot når det gælder elbiler, men når det gælder biler generelt.

Tidligere på året kårede det amerikanske motormagasin MotorTrend således Model S til årets bil for næsen af benzinslugende konkurrenter som Porsche Boxter og BMW's 3-serie.

Model S er fritaget for afgift i Danmark, og den billigste udgave med batteri med en rækkevidde på 350 km kommer til at koste 563.000 danske kroner, mens en performance-udgave med en rækkevidde på 500 km og en acceleration fra 0-100 på 4,6 sekunder løber op i 751.000 kroner.

Alle udgaver af Model S vil desuden have en 17-tommer touchskærm som standardudstyr. 

De danske bilejeres organisation, FDM, har dog tidligere oplyst til ComON, at de danske myndigheder muligvis vil kræve, at der af sikkerhedshensyn bliver foretaget visse ændringer i touchskærmen, før bilerne får lov til at rulle ud på danske veje.

7. Playstation 4 og XBox 720 
Både Sonys Playstation 3 og Microsofts XBox 360 har efterhånden en del år på bagen. De to populære spillekonsoller blev lanceret i henholdsvis 2006 og 2005, og derfor er det sandsynligt, at vi i 2013 vil se en spritny konsol fra mindst en af de to producenter.

Den amerikanske analytiker Michael Pachter har i et interview med magasinet Play gættet på, at Sony vil forsøge at komme Microsoft i forkøbet og præsentere en Playstation 4 før den næste generation af Xboxen.

Den amerikanske analytiker gætter derfor på, at en Playstation 4 vil blive lanceret i oktober/november 2013.

Ifølge andre rygter er der dog grund til at tro, at både Playstation 4 og den næste XBox, der formodes at få navnet Xbox 720, først vil blive lanceret i løbet af 2014.

Læs også:

Glæd dig - i 2013 kommer super-konsollerne 

De 10 mest læste artikler på ComON i 2012 

Seks stærke trends som vil ramme dig i år

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.